Problemen vlieg- en treinverkeer Schiphol

zondag 20 januari 2013

Schiphol heeft nauwelijks last gehad van vertraging of annuleringen als gevolg van het winterweer. Door aanhoudende sneeuw kunnen vertragingen vandaag oplopen tot ongeveer een uur. Het treinverkeer van en naar Schiphol en Amsterdam Centraal liggen plat vanwege een storing. Schiphol is dus per trein niet bereikbaar.Schiphol is sinds een uur onbereikbaar met de trein. Vanwege wisselstoringen die ontstaan zijn door de hevige sneeuwval is er geen treinverkeer van of naar Schiphol mogelijk. Ook is er beperkt treinverkeer mogelijk van en naar Amsterdam Centraal,
Naast het treinverkeer heeft ook het vliegverkeer op Schiphol last van de sneeuwval. KLM heeft een vijftig vluchten geannuleerd. Door sneeuwval vertrekken deze vluchten niet vanaf Schiphol. KLM heeft wel een omboekingsregeling ingesteld. Vliegpassagiers van en naar Schiphol kunnen kosteloos hun vlucht wijzigen. Ook voor vluchten van KLM partners Air France, Delta Airlines via Parijs en Londen geldt een gratis omboekingsregeling. 
Vertragingen en annulering vanwege het winsterse weer op Schiphol blijven beperkt. Vluchten van Frankfurt zijn vanavond niet meer mogelijk. Vanaf half vijf vanmiddag zijn daar alle vluchten geschrapt. Ijsregen maakt het onmogelijk voor vliegtuigen om nog op te stijgen. In totaal zijn er 250 vluchten geannuleerd.Ook de Parijse luchthaven Charles de Gaulle heeft te kampen met winters weer. Circa 40 procent van de vluchten zijn daar geannuleerd door sneeuwval.