De icen klm

Vlucht vertraging Schiphol door sneeuwval

dinsdag 15 januari 2013

Amsterdam -- De drukste ochtendspits ooit volgens de ANWB. Rond 08:30 stond er 1000 kilometer file op de Nederlandse wegen. Ook Schiphol heeft last van de sneeuw. De luchthaven had een team van 100 man ingezet om alle banen sneeuwvrij te houden, maar dat was tevergeefs. Zowel binnenkomende als vertrekkende vluchten zullen last van vertraging hebben.de-icen klmIn de ochtendspits van Schiphol is er voornamelijk een piek van binnenkomende vluchten, en die zullen last hebben van de sneeuw. Hierdoor ontstaan er vertragingen en worden vluchten geannuleerd. Normaal gaat het om 68 binnenkomende vluchten. Daarvan zijn er nu circa 28 geannuleerd. In plaats van twee landingsbanen is er dan ook maar één landingsbaan sneeuwvrij en in gebruik. Ook andere Europese luchthavens hebben last van de sneeuw, wat vervolgens ook gevolgen heeft voor Schiphol.

Vertrekkende vluchten lopen niet alleen vertraging op vanwege de sneeuw op de banen: vertrekkende vliegtuigen moeten ook sneeuwvrij worden gemaakt.Vooralsnog is niet bekend hoe lang vluchten vertraagd zullen zijn. Wel geeft een woordvoerster van Schiphol aan dat het aantal vertraging en annuleringen leek mee te vallen. Dat aantal neemt nu toe. Passagiers moeten goed de informatie via de borden in de gaten houden. Ook voor vluchten later op de dag is het advies om van tevoren na te gaan wat de actuele vertrektijden zijn. Schiphol adviseert reizigers extra tijd in te plannen om naar de luchthaven te komen.Vluchten op Rotterdam The Haque Airport vertrekken zonder problemen. De baan is daar sneeuwvrij gemaakt en vluchten vertrekken zonder vertraging.