Minder bezoekers vakantiebeurs

maandag 14 januari 2013

Utrecht -- Afgelopen week ging de vakantiebeurs in Utrecht weer van start. Deze editie van het grootste reis- en vakantie-evenement van Nederland trok twintig procent minder bezoekers dan de vorige editie. Afgelopen jaar kwamen nog ruim 125.000 bezoekes op de beurs af; dit jaar waren er dat nog maar iets meer dan 100.000.Nederlanders gaan korter en minder vaak op vakantie, en zullen minder gaan uitgeven aan vakanties. Dat maakte onderzoeksbureau NBTC-NIPO Research tijdens de vakantiebeurs bekend. Een week later lijkt het bezoekersaantal van de beurs hiervan een voorbode: het aantal bezoekers is dit jaar fors lager. 

In tegenstelling tot het onderzoek was er volgens de evaluatie van de beursweek voornamelijk interesse naar verre bestemmingen en zouden bezoekers niet gaan besparen op vakanties. 

Vooral grote reisorganisaties en Europese bestemmingen met ruim opgezette stands waren goed vertegenwoordigd op de beurs. De wereldmarkt met kleinere bedrijven was minder bezet dan afgelopen jaren.Met 1400 exposanten afkomstig uit meer dan 160 verschillende landen is de vakantiebeurs het grootste evenement in Nederland op het gebied van reizen en vakanties.