Vliegtickets Air France naar budgetprijzen

maandag 7 januari 2013

Parijs -- Zal Air France budgetstrategie invoeren? Dat zal de maatschappij vanmiddag op een persconferentie bekendmaken. Air France gaat naast haar bestaande tarieven vliegtickets op tientallen routes sterk in prijs verlagen, zeggen bronnen van het Franse dagblad La Tribune. Daar zal dan wel tegenover staan dat passagiers bij zullen moeten betalen voor bagage.Terwijl KLM afgelopen maand nog de prijzen van business class vliegtickets verhoogde, verschuift zustermaatschappij Air France nu in de richting van budgetmaatschappijen als Ryanair. Volgens bronnen van het Franse dagblad La Tribune gaat de maatschappij op tientallen routes de prijzen van vliegtickets verlagen.

Tijdens een persconferentie, die Air France vanmiddag zal geven over de veranderingen in de economy-klasse, zal hier meer duidelijk over worden.
Ook gaan er geruchten dat Air France - KLM hun belang in Alitalia willen uitbreiden en zelfs volledig willen overnemen. Dit terwijl Air France in zwaar weer verkeert. De luchtvaartmaatschappij stelt momenteel een groot reorganisatieplan samen om tot 2015 circa 5000 banen te schrappen. In oktober nog vonden grootscheepse stakingen van het personeel plaats als protest op de plannen.

KLM bereikte na lange onderhandelingen een akkoord met haar vakbonden om CAO's te versoberen, salarissen te bevriezen en vakantiedagen in te leveren om zo ontslagen te kunnen voorkomen. 

Peter Hartman, topman bij KLM, gaf ook aan dat er kritisch gekeken zal moeten worden naar de inzet van vliegtuigen, de eigen organisatie en de winstgevendheid van lijnen. Het management van Air France heeft naar verwachting eenzelfde visie.