Vliegtuigcrash Moskou

Voorzorgslanding vlucht EasyJet en vliegtuigcrash Red Wings

woensdag 2 januari 2013

Londen -- Vliegtuig EasyJet in de problemen. Kritieke situaties deden zich onlangs voor op vluchten van Ryanair, en ook KLM stond afgelopen week vol in de aandacht. Nu verschijnt ook budgetluchtvaartmaatschappij EasyJet negatief in het nieuws. Een van de eerste vluchten in het nieuwe jaar van de maatschappij moest als gevolg van een olielek een voorzorgslanding maken. Hierdoor moest een van de motoren tijdens de vlucht uitgeschakeld worden.

Vlucht EasyJet

Vlucht EZY6908, onderweg naar Edinburgh vanuit Genève, kreeg tijdens de vlucht te kampen met een olielek. Als gevolg daarvan besloot de piloot een van de motoren uit te schakelen en een voorzorgslanding te maken. Het betrof een Airbus A319 met 145 passagiers en 6 bemanningsleden aan boord. 

Voorvallen op vluchten normaal

Dergelijke voorvallen komen vaker voor en zijn voor ons dan ook geen verrassing. De ogen van media blijken echter opeens geopend en gericht op deze problemen, en het gevolg is veel media-aandacht. Dat mensen van dit soort berichten schrikken is begrijpelijk, maar echte onrust is niet nodig. Algemeen gezien is de veiligheid in de luchtvaart goed geregeld en is er geen reden tot paniek.

Vliegtuigcrash op vliegveld Moskou

Vliegtuigcrash MoskouZaterdag veroorzaakte een vliegtuig van Red Wings door technische problemen tijdens het landen een vliegtuigcrash op een vliegveld in Moskou. Na het analyseren van de vluchtgegevens in de zwarte doos maakten onderzoekers bekend dat het ongeluk ontstaan is door falen van het remsysteem tijdens de landing. 

Onder de acht bemanningsleden die aan boord waren zijn vijf doden. Hieronder zijn beelden te vinden die een automobilist vanaf de snelweg maakte.