Ruim tweeduizend vluchten geannuleerd door winterweer in VS

woensdag 26 december 2012

Chicago - Sneeuwstormen en extreem winterweer zorgen voor veel geannuleerde vluchten in de Verenigde Staten. Gedurende de kerstdagen zijn veel vluchten geannuleerd, en ook morgen wordt verwacht dat een groot aantal vluchten geannuleerd zal worden. Donderdag is de voorspelling dat er in het noordoosten van Amerika bijna een halve meter sneeuw zal vallen. Op eerste kerstdag begonnen de problemen met het winterweer en konden een aantal vluchten al niet doorgaan. Vandaag, tweede kerstdag, moesten er circa 1700 vluchten worden geannuleerd. In de loop van de dag ging het beter. Ook morgen zal het winterweer weer roet in het eten gooien voor vliegpassagiers. Voor donderdag wordt 46 centimeter sneeuwval voorspeld. 

Gevolg zal zijn: veel gestrande vliegpassagiers die na de kerstdagen op weg naar huis waren en zijn. Philadelphia International Airport en ook een aantal andere grote vliegvelden hebben tijdelijk hun deuren gesloten. Het oostelijke deel van de Verenigde Staten kampte in november met orkaan Sandy, die het vliegverkeer toen ook al plat legde. Toen moesten ongeveer 20.000 vluchten worden geannuleerd. Vooralsnog heeft het winterweer geen grote gevolgen voor internationale vluchten van en naar het oosten van de Verenigde Staten.