Kerstdrukte op Schiphol

zaterdag 22 december 2012

SCHIPHOL -- Na het verwelkomen van de 50 miljoenste bezoeker, en wederom groei van het aantal passagiers in november, sluit Schiphol dit jaar af met topdrukte vanwege de kerstvakantie. In het kerstweekend verwacht de luchthaven ongeveer 380.000 vliegpassagiers. 

Vrijdag, de dag dat de kerstvakantie aanvangt, is traditioneel de drukste dag. Dan zullen zo'n 130.000 vliegpassagiers gebruik maken van de luchthaven, aldus de Schiphol Group.

Evenals in de zomervakantie doet Schiphol er alles aan om haar passagiers te vermaken. Gedurende de kerstperiode tot en met 26 december zorgt de luchthaven voor entertainment, zowel voor als na de paspoortcontrole. Reizigers worden vermaakt door de Kerstman en wensfeeën. Honderden kerstbomen en wel 32.000 kerstballen zorgen voor een extra kerstgevoel.

Volgens een woordvoerster nemen veel mensen in deze periode een vlucht naar zonnige en warme vakantiebestemming, of doen een stedentrip. Daarnaast is kerst natuurlijk een tijd voor familiebezoek.