Schiphol zet record met vijftig miljoenste passagier

donderdag 20 december 2012

Vandaag werd Edith Smits uit Veghel feestelijk onthaald op Schiphol. Ze zat op een KLM vlucht uit Bali via Singapore en is vandaag de 50 miljoenste passagier die Schiphol dit jaar verwelkomt. Een record voor de luchthaven en daarom reden voor een feestje.Uit handen van Schipholdirecteur Jos Nijhuis en KLM-directeur Peter Hartman ontving Edith Smits een reischeque van tweeduizend euro. Ook de andere passagiers op de KLM-vlucht kregen een cadeautje. KLM en Schiphol, opgericht in 1919, behoren tot de oudste luchtvaartmaatschappijen en luchthavens ter wereld. Schiphol is een van de grootste luchthavens ter wereld en wordt steevast bekroond als een van de beste internationale luchthavens.

Groei Schiphol

Tien jaar geleden vandaag werd de mijlpaal van veertig miljoen vliegpassagiers bereikt. Daar zijn nu dus nog tien miljoen passagiers aan toegevoegd. In 2011 was er ook al een reden voor feest: toen reisden sinds de oprichting een miljard mensen via Schiphol. Ook de komende jaren verwacht de luchthaven te groeien in vluchten en vliegpassagiers. “Het is fantastisch dat dit jaar de grens van vijftig miljoen passagiers is bereikt. Het is een mooi record waar we samen met KLM en de andere luchtvaartmaatschappijen trots op zijn'', voegde Nijhuis toe.