Nederland nieuwe vliegmaatschappij Maastricht Airlines rijker

woensdag 19 december 2012

Maastricht Airlines is de nieuwste aanwinst van de Nederlandse luchtvaart. Als alles goed gaat zal Maastricht Airlines al vanaf maart 2013 vluchten gaan uitvoeren, zo staat op haar website. De nieuwe luchtvaartmaatschappij zal zich naar alle waarschijnlijkheid gaan vestigen op Maastricht Aachen Airport.Maastricht Airlines is een initiatief van Hamid Kerboua. Kerboua richtte eerder Denim Air en Amsterdam Airlines op. Op haar website geeft de nieuwe luchtvaartmaatschappij aan dat Amsterdam, Berlijn en München de beoogde bestemmingen voor 2013 zijn. Vanaf 2014 zullen daar mogelijk Kopenhagen, Parijs en Londen aan toegevoegd worden. 

Ruim 235.000 euro wordt door de Provincie Limburg bijgedragen om de vliegverbindingen vanaf Maastricht Aachen Airport mogelijk te maken. Ook gemeente Maastricht verleent subsidie ter grootte van honderdduizend euro. De komst van Maastricht Airlines moet voor werkgelegenheid en een boost van de economie zorgen in de regio.Binnen een jaar moet de vloot uit zes toestellen bestaan. Lijndienstvluchten zullen worden uitgevoerd door Fokker 50's. Op de route Maastricht - Amsterdam zal de luchtvaartmaatschappij 4 keer per werkdag vliegen. Een retourvlucht zal mogelijk zijn vanaf 79 euro. 
De aspiraties zijn groot. Laten we hopen dat Maastricht Airlines een langer leven beschoren is dan Amsterdam Airlines. Amsterdam Airlines, dat ook werd opgericht door Kerboua, ging november 2011 failliet na iets meer dan drie jaar actief te zijn geweest. Vluchten van Amsterdam Airlines gingen naar Turkije, Israel en Marokko.