Vlucht vertraging door sneeuwval

vrijdag 7 december 2012

Sneeuwval in de Benelux zorgt voor veel problemen voor zowel auto-, trein- als vliegverkeer. Op Brussels Airport zijn een veertig tal vluchten geannuleerd en op Charloi gaat zijn veel vluchten vertraagd. De verwachting is dat door zware sneeuwval en hevige wind luchthavens de hele dag last zullen hebben.

Sneeuw tijdens ochtendspits

Ongeveer een half uur geleden zijn de sneeuwbuien Vlaanderen binnen getrokken. In Oost- en West Vlaanderen gaat het plaatselijk om hevige sneeuwval. "Het Agentschap Wegen en Verkeer, het Verkeerscentrum en de federale wegpolitie vragen weggebruikers om hun snelheid en rijgedrag aan te passen". Strooidiensten zijn al de hele nacht bezig om de wegen begaanbaar te maken. Ook in Nederland trekken de sneeuwbuien over het land.

Vlucht vertraagd of geannuleerd?

Een groot aantal vluchten is gister al geannuleerd en veel passagiers zullen vlucht vertraging oplopen als gevolg van de weersomstandigheden. Allereerst dus het advies om goed op de hoogte te blijven van de actuele status van je vlucht via bijvoorbeeld de website van de luchthaven. Op Brussels Airport gaat het om circa veertig geannuleerde vluchten. Meeste vluchten hadden een vertraging tussen de vijftien en dertig minuten. Op Charleroi zijn er nog geen vluchten geannuleerd. 

Is je vlucht vertraagd of geannuleerd dan is dit uiteraard heel vervelend maar de luchthaven en de luchtvaartmaatschappij kunnen hier weinig invloed op uitoefenen. 

Loopt je vertraging op tot meer dan twee uur dan moet de luchtvaartmaatschappij wel je extra gemaakte kosten vergoeden. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld taxikosten. Vergeet niet de bonnetjes hiervan te bewaren en in te dienen bij de luchtvaartmaatschappij. Tip: let op ook luchthavens Amsterdam, Frankfurt, Parijs en Zürich hebben last van het winter weer. Door sneeuwval zijn er ook daar minder vluchten. Dit heeft tevens invloed op het aantal binnenkomende en vertrekkende vliegtuigen op Schiphol.