Geen aangepaste stoelen bij KLM voor dikke passagiers

dinsdag 27 november 2012

In oktober ontstond er ophef over het vervoeren van een tweehonderd kilo zwaar wegende Amerikaanse vrouw. De vrouw wilde van Hongarije naar de Verenigde Staten reizen maar dit bleek onmogelijk. Zowel KLM, Delta Airlines als Lufthansa kregen met geen mogelijkheid de vrouw in haar stoel. Naar aanleiding van ophef hierover maakt KLM duidelijk haar beleid niet te wijzigen en haar stoelen niet aan te passen voor dikke passagiers.

Dikke passagier overleden

Zeer vervelend is het nieuws dat de vrouw kort na het de weigering op de vlucht is overleden. De vrouw zou naar verluidt voor medische zorg naar de Verenigde Staten reizen. De luchtvaartmaatschappijen hebben alles in het werk gesteld om de vrouw te vervoeren maar er was geen veilige manier mogelijk. 

"Corpulente passagiers" kunnen tegen een gereduceerd tarief een extra stoel kopen echter aangepaste stoelen daar willen luchtvaartmaatschappijen niet aan. De ruimte tussen de armleuningen bij een normale stoel van KLM bedraagt 43 centimeter. 

Schadeclaim voor luchtvaartmaatschappijen

De echtgenoot van de overleden vrouw zegt een schadeclaim van miljoenen dollars in te willen dienen bij KLM, Delta en Lufthansa dat meldden verschillende Amerikaanse media. Een dergelijk schadeclaim blijkt nog niet te zijn ingediend volgens KLM.