Dronken passagier mist vlucht en doet nep bommelding

dinsdag 20 november 2012

Scandinavian Airlines (SAS) eist een bijna twaalf duizend euro schadevergoeding van dronken vliegpassagier. De passagier was te laat om zijn vlucht te halen naar Malta. Nadat het personeel van de luchtvaartmaatschappij hem dat duidelijk had gemaakt dat hij niet meer mee kon op de vlucht zei de man dat er een bom aan het boord van het vliegtuig was.Vanwege deze uitspraak van de dronken man moest de piloot van het vliegtuig het taxiën afbreken en werd de politie ingeschakeld. Naast de bommelding wilde de dronken passagier ook media gaan bellen om de bommelding te doen. De passagier gaf bij de politie aan dat het doen van een nep bommelding even erg was als het missen van zijn vliegtuig. Toen het vliegtuig terug aan het taxiën was dacht de man dat het vliegtuig hem weer kwam oppikken. Uiteraard mocht de passagier niet mee aan boord, de man werd aangehouden en werd in Stockholm in hechtenis genomen. Als gevolg van de bommelding werd het vliegtuig geëvacueerd en de vlucht geannuleerd. De passagiers konden circa twee uur later alsnog vetrekken naar hun vakantiebestemming. Een negental passagiers heeft een nachtje in Stockholm moeten doorbrengen vanwege het missen van een aansluitende vlucht.

Van de dronken passagier wordt door SAS een schadevergoeding van 11.603 euro geëist.