ArkeFfly vlucht vertraging van 50 uur vanuit Cancün

dinsdag 30 oktober 2012

Cancün -- Ruim 50 uur vertraging hebben de 283 passagiers in Cancün tot en met afgelopen zaterdag opgelopen. Hun terugvlucht kon niet vertrekken als gevolg van technische problemen. Er was een probleem met de luchtafvoer van de motor. ArkeFly kreeg de problemen niet opgelost. Ook passagiers van opvolgende ArkeFly vluchten liepen hierdoor vertraging op en komen maandag na 60 uur vertraging aan in Nederland.Na driemaal taxiën reed het vliegtuig definitief terug, de technische problemen bleven aanhouden en de passagiers werden in hotels ondergebracht. Vervolgens mochten passagiers voor een tweede keer instappen nadat het vliegtuig gerepareerd en getest zou zijn echter het toestel viel direct weer uit aldus passagiers. Wederom moesten passagiers in hotels worden ondergebracht. 

Arkefly stuurde eigen technici om de problemen te verhelpen. In totaal liep de vlucht 50 uur vertraging op. Ook passagiers op vervolg vluchten liepen vertraging op naar het schijnt nog meer dan de passagiers waarvan het vliegtuig te kampen had met technische problemen. 
ArkeFly heeft al aangegeven onderzoek re zullen of haar iets te verwijten valt en of ze zich kan beroepen op buitengewone omstandigheden ofwel overmacht.  

We verwachten dat ArkeFly zich zal beroepen op een vliegveiligheidsprobleem. De vlucht was reeds aangevangen toen de problemen werden ontdekt. Doorgaans merken luchtvaartmaatschappijen dit aan als overmacht. Technisch gezien is dat juist echter uitspraken van rechters kunnen hiervan afwijken.Was het probleem geconstateerd voor vertrek dan gaat dit niet op maar ook dan bewijzen luchtvaartmaatschappijen zich creatief echter in het afwijzen van claims. Doorzetten is een belangrijke factor.