Herfstvakantie zorgt voor drukte op Schiphol

donderdag 11 oktober 2012

Foto Schiphol 1Amsterdam -- Schiphol heeft laten weten grotere drukte te verwachten vanaf vandaag. De herfstvakantie breekt aan en veel Nederlanders nemen het vliegtuig naar een buitenlandse bestemming. Schiphol zet evenals tijdens de zomerdrukte extra personeel in om reizigers welkom te heten en de weg te wijzen.Normaliter verwelkomt Schiphol circa 130.000 tot 140.000 vliegpassagiers maar de verwachting is dat er dit weekend ruim 160.000 passagiers een vlucht vanaf Schiphol zullen nemen.  In totaal zullen er 482.000 passagiers, vertrekken, aankomen en overstappen op Schiphol.

Treinverkeer rondom Schiphol

Prorail werkt vanaf zaterdag 13 oktober tot en met zondag 21 oktober aan het spoor rond treinstation Schiphol. Door de werkzaamheden moeten reizigers rekening houden met enige vertragingen. Op de website van NS wordt advies gegeven ook over de extra reistijd die reizigers kunnen verwachten.