Dinsdag nieuwe staking Lufthansa

zondag 2 september 2012

Berlijn -  Annuleringen en vertragingen van vluchten daar moeten vliegpassagiers van Lufthansa dinsdag opnieuw rekening mee houden. Het cabinepersoneel van Lufthansa dat vertegenwoordigt wordt door vakbond UFO heeft aangekondigd opnieuw te gaan staken. Afgelopen vrijdag staakte het cabinepersoneel ook al op Frankfurt Airport. 

Staking afgelopen vrijdag

Vrijdagmiddag mochten er geen vliegtuigen meer landen op Frankfurt Airport als gevolg van een acht uur durende staking van het cabinepersoneel van Lufthansa. De luchthaven raakte overvol door twee honderd geannuleerde vluchten. Voor vliegtuigen was er geen parkeerruimte meer en op de luchthaven zelf waren er duizenden passagiers gestrand. In totaal werden 26.000 benadeeld door de actie.

Nieuwe staking

De staking beperkte zich afgelopen vrijdag tot Frankfurt maar zal dinsdag op meerdere luchthavens plaatsvinden. Naast Frankfurt wordt er ook gestaakt op Berlijn en München. Gezien het effect van de beperkte staking van afgelopen vrijdag zullen de gevolgen van de meer omvangrijke en waarschijnlijk ook meer langdurige staking van morgen nog groter zijn.

Salarisverhoging cabinepersoneel Lufthansa

Afgelopen drie jaar zijn de salarissen van het cabinepersoneel van Lufthansa niet verhoogd. De vakbond eist nu dan ook een loonsverhoging van 5%. Lufthansa wil 3,5% loonsverhoging bieden. Een andere eis van de vakbond is een beperking van de inzet van tijdelijke arbeidskrachten.