Annulering vluchten door staking cabinepersoneel Lufthansa

donderdag 30 augustus 2012

Frankfurt - Staking door cabinepersoneel van Lufthansa morgen levert mogelijk honderden geannuleerde vluchten op. Het cabinepersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat staken dat heeft vakbond UFO vandaag bekend gemaakt.  Vakbond UFO vertegenwoordigt circa twee derde van de 18.000 stewardessen en stewards van Lufthansa. Het cabinepersoneel wil een loonsverhoging van 5% gezien de lonen jaren niet verhoogd zijn.

Dit staat lijnrecht tegenover het standpunt van de luchtvaartmaatschappij. Lufthansa wil de lonen juist omlaag schroeven vanwege de steeds duurder wordende brandstof. De onderhandelingen over een nieuwe CAO zijn vastgelopen en een staking is dus onvermijdelijk. Waar en hoe laat er gestaakt wordt dat is nog niet bekend. De vakbond heeft aangegeven Lufthansa 6 uur van tevoren te waarschuwen over de acties.Reizigers wordt geadviseerd om hun vliegtijden en de berichten goed in de gaten te houden. Als gevolg van de staking zullen mogelijk honderden vluchten worden geannuleerd. Passagiers moeten dus er rekening mee houden dat ze morgen niet kunnen vliegen of met vertraging aankomen op hun bestemming.