Heathrow geen record aantal passagiers door Olympische Spelen

maandag 13 augustus 2012

Londen - De dag na de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen was het topdrukte op luchthaven Heathrow. De maand juli was verder geen topmaand want ten opzichte van juli vorig jaar vervoerde Heathrow 4,4% minder passagiers. De luchthaven kwam niet boven de 6,6 miljoen passagiers uit. De grootste luchthaven van Europa noteerde dus geen record aantallen passagiers zoals Frankfurt Airport en Schiphol Airport. BAA de exploitant van Londen Heathrow verwachtte een record drukte met een 650.000 extra passagiers gedurende de Olympische Spelen. In juli was het chaos op de luchthaven en er werd rekening gehouden met doem scenario's. Reizigers moesten soms wel 2,5 uur in de rij wachten voor de paspoortcontrole. Paspoortcontrole liep vertraging op door onderbezetting van het beveiligingspersoneel.

Heathrow heeft speciaal een terminal ingericht voor de Olympische Spelen ingericht waar sporters en hun gevolg kunnen inchecken. De parkeergarage van het luchthaven personeel is hiervoor gebruikt. Volgens persbureau Reuters begroette de luchthaven afgelopen maandag 15.000 Olympiërs en begeleiders.
Vooral het vervoeren van duizenden extra bagagestukken was een uitdaging voor de luchthaven. 

De Nederlandse atleten reisden afgelopen maandag ook af naar Nederland maar maakte geen gebruik van Heathrow. De Nederlandse Olympische afgevaardigden reisden namelijk per trein van Londen naar Den Bosch waar ze onder luid gejuich welkom werden geheten.