Windjet bijna failliet: vluchten geschrapt

zaterdag 11 augustus 2012

Rome - Weer een budgetmaatschappij in de problemen. Eerder deze maand stopte BMIBaby ermee en nu dreigt het Italiaanse Windjet failliet te gaan. Afgelopen zondag werden alle vluchten geannuleerd. Alitalia had interesse om de luchtvaartmaatschappij over te nemen maar die gesprekken zijn gestaakt. Sinds vrijdag hangt het voortbestaan aan een zijde nadat Alitalia de overname gesprekken met Windjet is gestopt. Luchtvaartautoriteit ENAC zal naar verwachting op zeer korte termijn de exploitatievergunning intrekken.

Het schrappen van de vluchten levert veel gedupeerde vliegpassagiers op. ENAC heeft een crisiscentrum ingericht om gestrande reizigers te helpen met overboekingen van andere maatschappijen. 

Heb je een vlucht geboekt met Windjet neem dan zowel met hen als ENAC contact op wat er met jouw vlucht gaat gebeuren. Wil je een claim leggen bij de maatschappij omdat je vlucht is geannuleerd dan kun je die ook via Vlucht-vertraagd.nl indienen 
Een van de lijndiensten van Windjet was Rimini - Amsterdam.

Vliegpassagiers Windjet vast op Italiaans vliegveld

Vandaag waren er al problemen voor Nederlandse vakantiegangers. Een vlucht met bestemming Schiphol werd keer op keer uitgesteld en de vlucht liep ruim 4 uur vertraging op. Onder de 150 vliegpassagiers op deze vlucht waren 20 Nederlanders.

De vliegpassagiers op deze vlucht maken aanspraak op een vergoeding.