Ryanair: bredere deuren, minder vertraging

dinsdag 31 juli 2012

Ryanair: bredere deuren, minder vertraging

Binnenkort kun je altijd samen door één deur bij Ryanair. De luchtvaartmaatschappij gaat al haar vliegtuigen uitrusten met bredere deuren, om op die manier tijd en dus ook kosten te besparen. Het zal in elk geval zorgen voor een vloeiender doorstroming in en uit het vliegtuig, zo is de verwachting bij de Ierse prijsvechter.De bedoeling is dat er in de nieuwe vliegtuigen, waarvoor Ryanair onlangs een contract afsloot met de Chinese bouwer Comac, twee mensen tegelijkertijd in en uit kunnen stappen. Dat levert een besparing van enkele minuten op, zo becijferde CEO Howard Millar maandag inThe Guardian. Hoogstwaarschijnlijk zal men op die manier ook op de uit te keren compensatie besparen.De nieuwe plannen staan op stapel voor 2020, wanneer de eerste nieuwe toestellen van de band moeten rollen. Uiteindelijk zullen op den duur alle Ryanair-voertuigen met bredere deuren zijn uitgerust. Gedurende die acht jaar zal Vlucht-Vertraagd je uiteraard graag helpen om je geld terug te krijgen bij vertraging, overboeking en/of annulering. En mochten er problemen ontstaan met de nieuwe deuren, dan staan wij nauurlijk ook paraat om in actie te komen.