Schiphol beleeft drukste dag van het jaar

vrijdag 27 juli 2012

Schiphol - Na Eindhoven Airport afgelopen maandag zal vrijdag 27 juli de drukste dag voor Schiphol aanbreken. De luchthaven zal naar verwachting een record aantal van 177.000 passagiers vervoeren. In totaal vervoert de luchthaven deze zomermaanden 14,8 miljoen vliegpassagiers. De luchthaven zet haar kantoorpersoneel in als extra mankracht om alles in goede banen te leiden en zorgt voor vermaak. Na berichten uit Londen dat de luchthaven Heathrow onvoldoende voorbereid is, neemt Schiphol hiermee een goede beslissing. Belangenorganisaties in Europa volgen de ontwikkelingen op de voet.

Vertraging of annulering

Kleine problemen kunnen in dit drukke zomerseizoen leiden tot lange vertragingen. Vliegpassagiers hebben sinds 2004 volgens Europese Wetgeving recht op een vergoeding tussen de € 125,- en € 600,-. Daarom helpt Vlucht-vertraagd.nl ook deze zomer vliegpassagiers die stranden op luchthavens. Het platform staat paraat om slachtoffers van vertraagde of geannuleerde vluchten te voorzien van informatie en hen hulp te bieden bij het verkrijgen van een vergoeding. 

“Wij staan in 8 Europese landen vliegpassagiers bij om ervoor te zorgen dat ze weten waar ze recht op hebben wanneer ze een vertraagde of geannuleerde vlucht hebben. De vertraging wordt er niet minder vervelend op, maar het kan een pleister op de wond zijn” aldus Tom van Bokhoven, woordvoerder van Vlucht-vertraagd.nl

Problemen met bagage

Door het ontbreken van internationale regels over het gewicht van je koffer en de afmetingen van je handbagage komen ieder jaar mensen voor een verrassing te staan. Wil je weten hoeveel je koffer mag wegen kijk dan in de binnenkant van je vliegticket. Tot 2014 blijven de regels voor vloeistoffen in handbagage van kracht. Verpakkingen van vloeistoffen mogen maximaal 100 ml zijn en vervolgens moeten deze vervoerd worden in een hersluitbare plastic zak. 

Raakt je bagage zoek of is je koffer beschadigd vraag dan direct aan het vliegtuigpersoneel een Property Irregularity Form (PIR). Op dit aangifteformulier kun je aangeven wat er aan de hand is.