Eerste pieken Schipholdrukte achter de rug

vrijdag 27 juli 2012

De drukte op Schiphol zorgt niet voor problemen. Om 8:00 vanochtend was de eerste piek en ook de tweede piek rond 10:00 is goed verlopen. Vandaag zullen er circa 1300 vluchten aankomen en vertrekken op de luchthaven.Er zijn geen vooralsnog geen problemen. De drukste dag op Schiphol is overigens niet veel anders dan de andere vrijdagen in de zomer. Vorige week waren er twee tot drie duizend minder. De hele zomer is het druk, vooral de weekenden aldus een woordvoerder van de luchthaven.Zowel het aantal problemen met paspoorten en met bagage ligt hoger dan normaal maar het loopt nergens vast. Gister waren er 39 mensen die aanklopten bij de Koninklijke Marechaussee voor nooddocumenten wat dat vandaag gaat zijn daar is nog geen zicht op.Evenals afgelopen jaar waren er weinig vluchten vertraagd of geannuleerd. Schiphol presteert goed.