Eindhoven airport beleeft drukste dag ooit

maandag 23 juli 2012

Eindhoven - Maandag 23 Juli 2012 gaat voor Eindhoven in de geschiedenisboeken als drukste dag in haar geschiedenis. De luchthaven verwerkte 13.000 vliegpassagiers. Met het oog op de uitbreiding zal dit record in de komende jaren nog wel overtroffen worden. Op vrijdag 27 juli verwacht Schiphol haar drukste dag met circa 177.000 vliegpassagiers.

Eindhoven airport heeft goed jaar

Voor Eindhoven Airport was 2012 al een goed jaar want in het eerste kwartaal waren er al 22% meer vliegpassagiers dan het eerste kwartaal van het jaar daarvoor. Er waren in totaal 539.000 die een vlucht van of naar de luchthaven hadden. Mede oorzaak hiervan is de uitbreiding van het aantal bestemmingen. Er gaan dit jaar vluchten naar 13 nieuwe bestemmingen. 

De groei van het aantal vluchten en passagiers zal dit jaar ongeveer 12% zijn. Dit jaar zal Eindhoven Airport ongeveer 2,9 miljoen vliegpassagiers verwerken.

Directeur Joost Meijs: “Onze luchtvaartmaatschappijen zijn bereid in 2013 verder uit te breiden en nieuwe bestemmingen aan te kondigen. Logischerwijs is hiervoor voldoende vliegcapaciteit nodig. Er wordt nu hard gewerkt aan de nieuwe luchthavenvergunning, overeenkomstig het besluit van de Tweede Kamer die in februari 2011 het advies van de commissie Alders heeft omarmd.”