Zakenreisagent verliest functie

dinsdag 17 juli 2012

Onderzoek door NBTC-NIPO research wijst uit dat meer dan 40% van de zakenreizigers rechtstreeks zakenreizen boekt. Slechts iets meer dan 25% van de zakenreizigers heeft een zakenreisagent nodig om een reis of vlucht te boeken. Dit blijkt uit het onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van BCD Travel. Zonde dat de zakenreisagent haar functie aan het verliezen is want in 2011 werden door de Nederlandse beroepsbevolking nog ruim 5 miljoen zakenreizen naar het buitenland ondernomen. Voor ruim de helft van de zakenreizen is het vliegtuig het vervoersmiddel. Per zakenreis wordt gemiddeld 745 euro uitgegeven. 

Toegevoegde waarde reisagent

De toegevoegde waarde van een reisagent is het leveren van extra diensten die je niet krijgt als je rechtstreeks een reis boekt. Blijkbaar zien zakenreizigers onvoldoende reden om gebruik te maken van een zakenreisagent. Dit is niet iets nieuws want traditonele reisbureau's leveren al jaren in op de online reisaanbieders. Consumenten doen steeds meer zelf. Vaak is het goedkoper en zijn de verschillen tussen de diensten die men levert klein.

Hulp als het niet goed gaat

Zakenreisagenten zouden meer service kunnen leveren. Als een vlucht vertraging heeft bijvoorbeeld zouden zij de afhandeling van de claim op zich kunnen nemen. Volgens BCD leveren zakenreisorganisaties aanvullende diensten zoals het verzorgen van reisverzekeringen. Of dit voldoende is zal de toekomst uitwijzen, zakenreisagenten doen er goed aan zich te specialiseren. 

Ben je een zakenreisagent en wil je een extra dienst aanleveren? Vlucht-vertraagd kan een extra dienst leveren die je klant geld op kan leveren! Interesse neem dan contact op via info@vlucht-vertraagd.nl