Luchthavenpersoneel Heathrow niet klaar voor Olympische Spelen

donderdag 12 juli 2012

Luchthavenpersoneel Heathrow niet klaar voor Olympische Spelen

Londen 12 juli – Op de grote massa passagiers die Heathrow vanwege de Olympische Spelen gaat verwelkomen, is het luchthavenpersoneel niet voldoende voorbereid.  Dit is de conclusie van een onafhankelijk rapport dat vandaag is verschenen.Met een piek op 13 augustus zullen de zomer maanden - die al in volle gang zijn - miljoenen vliegpassagiers waaronder sporters, journalisten en toeristen Londen bezoeken. Volgens een rapport dat vandaag verscheen heeft de Britse douane niet voldoende veiligheidsmedewerkers. Berichten over lange wachtrijen kwamen eerder deze maand al naar buiten en naar verwachting zal dit toenemen naar mate we dichter bij de Olympische Spelen komen. Er ontstaan dan ook zorgen over de veiligheidscontroles op Heathrow maar ook op de andere Londense luchthavens.

Afgelopen woensdag werd al duidelijk dat het Britse leger troepen op stand by heeft staan in geval G4S, het beveiligingsbedrijf, niet genoeg mensen zou kunnen leveren. Britse media hadden al bericht dat G4S de overheid heeft gevraagd om 3500 extra soldaten. Dit bericht is niet bevestigd door de Britse autoriteiten, wel is aangegeven dat het ‘niveau van de militaire steun’ is herzien.

Passagiers zullen zich op tijd moeten melden op de luchthavens want wachtrijen zullen langer zijn dan normaal. Verwachting is ook dat er meer vluchten vertraging zullen oplopen.