Vliegpassagiers Transavia aan hun lot overgelaten

dinsdag 3 juli 2012

Vliegpassagiers Transavia aan lot overgelaten?

Transavia laat passagiers 17 uur lang aan hun lot over in Casablanca, aldus enkele passagiers die op de vlucht naar Amsterdam zaten. Het vliegtuig had een technisch mankement en moest uit voorzorg een landing maken op Lanzerote. Circa honderd Nederlandse passagiers zaten op deze vlucht. 

Twee passagiers op deze vlucht gaven aan dat de omstandigheden erbamerlijk waren. De bemanning keek niet naar ze om en zijn zelf naar een hotel gegaan. „Wij bleven zonder eten achter, moesten op de luchthaven overnachten en alles zelf maar zien te regelen. Het was een groot drama” Aldus de passagiers.

Geen actie reisorganisaties

Ook de reisorganisaties ondernamen geen actie om de passagiers een helpende hand te bieden. Transavia zou een hotel hebben gereserveerd voor de passagiers maar vervoer naar het hotel was nergens te bekennen. Uiteindelijk waren er een paar taxi’s voor al die passagiers.

Toen de vlucht de volgende ochtend vroeg eindelijk vertrok werd er door de captain van het vliegtuig excuses aangeboden. Transavia heeft aangegeven dat ze de situatie betreuren en beroept zich op overmacht.

bron: Telegraaf

Schadevergoeding

Transavia geeft aan te kijken welk gebaar ze kunnen maken samen met de touroperators. De luchtvaartmaatschappij wijst haar passagiers niet op de rechten die zij volgens Europese Wetgeving hebben. Passagiers met een vertraging van meer dan 3 uur hebben recht op een financiele vergoeding tot € 600,- en hier is geen sprake van overmacht aldus Tom van Bokhoven namens Vlucht-vertraagd een stichting die vliegpassagiers helpt om een schadevergoeding te krijgen van luchtvaartmaatschappijen.