Voorbereiding zomerdrukte Schiphol

vrijdag 29 juni 2012

Voorbereiding zomerdrukte Schiphol

SCHIPHOL – Het zomerseizoen staat weer voor de deur en de zomerdrukte doet zijn intrede. Om de circa 14,8 miljoen vliegpassagiers die via Schiphol vliegen in de maanden, juli, augustus en september te verwerken zet de luchthaven haar kantoorpersoneel in. Het kantoorpersoneel zal helpen om vliegpassagiers de weg te wijzen.

Drukste dag op Schiphol in 2012

Op 27 juli verwacht Schiphol haar druktste dag met een geschat aantal van 177.000 mensen. Twee jaar geleden was het nog chaos met veel vertragingen en dat ging vorig jaar veel beter. Passagiers werden goed geholpen en er waren nauwelijks vluchten vertraagd.

Schiphol zal ook weer zorgen voor vermaak op de luchthaven. Naast zang, dans en muziek is er ook een act te zien van 'De Wereldreizigers'. Het Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee geven vrijdag 13 juli een optreden op Schiphol Plaza. Ook kunnen passagiers vanaf Schiphol hun eerste vakantiefoto gratis naar huis sturen.

Schiphol zal tijdens piekmomenten extra 'securitylanes' openen, maar adviseert reizigers desondanks wel tijdig naar de luchthaven te komen.

Bron: onder andere Reismedia/ANP

Hulp op Schiphol

Afgelopen jaar stonden vrijwilligers van Vlucht-Vertraagd het luchthavenpersoneel van Schiphol om ze van informatie te voorzien. Op hun vertraagde vlucht wachtende passagiers werden gewezen op hun rechten. Gelukkig verliep het afgelopen jaar soepel. 
Is je vlucht wel vertraagd lees dan goed wat je rechten zijn.