Vervoerstakingen Italië op komst

donderdag 21 juni 2012

Nationale vervoersstakingen Italië op komst

l’Union Sindacale di base een landelijke Italiaanse vakbond heeft opgeroepen tot staken. Van luchtvaartpersoneel tot vrachtverkeer wordt het werk neergelegd. Morgen de 22 juni wordt door de Italianen al een ‘zwarte vrijdag’ genoemd. Er wordt gestaakt tegen recente anti sociale acties van de regering. Langere werkdagen, korten op salaris en algehele vermindering van de rechten zijn zaken waar de Italiaanse werknemers tegen zijn. Het luchtvaartpersoneel staakt tegen privatisering. Tot midden juli moet er rekening gehouden worden met vertragingen van luchtverkeer, openbaar vervoer en op de weg.

Vliegverkeer
Na Duitsland, Frankrijk en Portugal is het morgen en op 5, 6 en 18 juli raak in Italië want luchthaven- en luchtvaartpersoneel gaan het werk neer leggen. Vlieg je de 22e juni of op 5 juli naar Milaan dan zal het lastig worden om deze bestemming te bereiken. Zowel op Milano Linate als Milano Malpensa zijn 24-uurs stakingen van het luchthavenpersoneel.  
Ook het vluchtpersoneel van Meridiana Fly en Flightcare Italia zullen op gezette tijden staken. De kans dat je vlucht vertraging oploopt of dat je vlucht geannuleerd wordt, is dan ook heel reëel.

Trein, metro en vrachtverkeer
Het blijft echter niet bij stakingen in het vliegverkeer maar ook het spoorweg-, metro- en buspersoneel en ondersteunende diensten houden een 24-uursstaking. Als dat nog niet genoeg is houdt ook het vrachtverkeer een landelijke staking van 8 juli tot 13 juli en duurt dus 120 uur. Ook voor dit vervoer geldt dat je rekening moet houden met flinke vertragingen en morgen zal het nagenoeg onmogelijk zijn om met openbaar vervoer te reizen. Ga je met de auto op vakantie naar Italië dan is het advies om in ieder geval niet tussen 8 en 13 jullie te vertrekken om lange vertragingen te vermijden.

Reis je naar of van Italië dan moet je goed de stakingen in de gaten houden want het zal groot effect hebben op alle vormen van transport.

Data stakingen vliegverkeer Italië

  • 22 juni houdt het luchthavenpersoneel op Milano Linate en Milano Malpensa een 24-uursstaking;
    22 juni is er ook een 24-uursstaking van het vluchtpersoneel van Meridiana Fly, behalve voor vluchten van en naar de regione Emilia Romagna. Piloten  van diezelfde luchtvaartmaatschappij staken ook, maar wat minder lang: van 10 tot 14 uur;
  • 5 juli houdt het luchthavenpersoneel op Milano Linate en Milano Malpensa een 24-uursstaking;
  • 6 juli staakt het luchthavenpersoneel van Flightcare Italia op Roma Fiumicino van 12 tot 16 uur;
  • 18 juli staakt het vluchtpersoneel van Meridiana Fly van 10 tot 14 uur.

Data stakingen treinverkeer Italië

  • 21 juni is er vanaf 21 uur een 24-uursstaking van het spoorwegpersoneel.
  • 18 juli is er een 24-uursstaking vanaf 21 uur door ondersteunende diensten van de spoorwegen

Data stakingen wegvervoer Italië

  • 8 juli houdt het vrachtvervoer een landelijke staking die maar liefst 120 uur duurt. Van 8 juli 22 uur tot 13 juli 22 uur;
  • 22 juni is er een 24 uur durende landelijke vervoersstaking.