Vlucht vertraging VS laagst sinds 1995

zaterdag 16 juni 2012

In 1995 startte de Amerikaanse regering met het bijhouden van de ‘on time performance’ van vliegmaatschappijen. In de periode van 1 januari tot en met 30 april van dit jaar zijn er niet zo weinig vluchten met vertraging geweest. Voor het onderzoek werden de vluchten van de 15 grootste luchtvaartmaatschappijen bestudeerd op hun presteren en 84,5% van de vluchten was op tijd.
De Amerikaanse maatschappijen presteren beduidend beter dan hun Europese collega’s want in Europa heeft gemiddeld 27% van de vluchten vertraging ofwel een ‘on time performance’ van 73%.

Volgens CNBC is het positieve percentage mede een gevolg van een daling in het aantal actieve vliegtuigen en de gunstige weersomstandigheden. Hawaiian, Airtran en Delta presteerden het best. Luchtvaartmaatschaijen waarvan veel vluchten vertraging opliepen zijn American, United en ExpressJet. 

Heeft je vlucht van Europa naar de VS vertraging dan heb je recht op compensatie ook als je van de VS naar Euorpa reist met een Europese luchtvaartmaatschappij. Vlieg je echter met een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij naar Europa en heeft je vlucht vertraging dan heb je geen recht op een vergoeding volgens Europese wetgeving.

Bron: zakenreisnieuws