Vliegveiligheid onder druk door claims bij vliegtuigvertraging!

dinsdag 22 mei 2012

Het kwartje is gevallen bij luchtvaartmaatschappijen, ze moeten schadeclaims gaan betalen als hun vluchten meer dan 3 uur vertraagd zijn. Maar dat ze dit nou slim oppakken is wat anders. Direct komen er berichten binnen die zeggen dat de vliegveiligheid in het gedrang komt. Luchtvaartmaatschappijen zeggen nu afwegingen te moeten maken om vertraging te voorkomen. Piloten worden onder druk gezet zijn de krachttermen. Om een vertraging te voorkomen kan een luchtvaartmaatschappij er bijvoorbeeld voor kiezen om geen tussenstop te maken om te tanken. En dat is gevaarlijk. Het vliegverkeer in Europa is ontzettend hoog maar dit doet afbreuk en is geen goede ontwikkeling.

Waarom komen dit soort verhalen nu opeens naar boven? Luchtvaartmaatschappijen willen hun passagiers toch niet bang maken!

Wil je meer weten lees dan de blog: http://vlucht-vertraagd.blogspot.com/2012/05/vliegveiligheid-onder-druk-door-claims.html