Advocaat-generaal vindt dat bij vertraging betaald moet worden

dinsdag 15 mei 2012

Advocaat-generaal zegt dat bij vertraging betaald moet worden

Advocaat-generaal
De Advocaat-generaal van het Europese hof de heer yves Bot heeft vandaag een uitspraak gedaan om een einde te maken aan het getouwtrek over de rechten van de vliegpassagiers. Hij vindt dat passagiers met een vertraging van meer dan drie uur gecompenseerd moeten worden.  Deze uitspraak wordt voorgelegd aan het Europese hof en naar verwachting kort na het zomerreces overgenomen.

In 2004 en 2010 zijn de rechten van passagiers al vastgelegd. Luchtvaartmaatschappijen leggen de wetgeving tot op heden liever naast zich neer. Dat hier een einde aan moet komen vindt ook de Europese Commissie, zij gaan waarschijnlijk eind 2012 opnieuw campagne voeren om de rechten van vliegpassagiers onder de aandacht te brengen.