Hamburg Airport vlucht vertraagd of geannuleerd? Krijg vluchtcompensatie tot 600 € per passagier!

Kreeg je te maken met een vertraagde of geannuleerde vlucht op Hamburg Airport? Mogelijk heb je recht op vluchtcompensatie tot 600 €  per passagier!

Claim binnen minuten!

Belangrijke informatie:

 • Vlucht vertraagd met meer dan 3 uur op Hamburg Airport? Claim vluchtcompensatie tot 600 € per passagier!

 • Werd je vlucht op Hamburg Airport minder dan 14 dagen voor vertrek geannuleerd? Je kunt recht hebben op vluchtcompensatie, een terugbetaling of beide!

 • Het krijgen van vluchtcompensatie kan een lang en vermoeiend proces worden. Claim met Vlucht-Vertraagd.be — wij regelen het hele claimproces voor je totdat jij je compensatie op je bankrekening ontvangt!

Is mijn vlucht op Hamburg Airport vertraagd of geannuleerd?

Je kunt maar beter proactief zijn en op de hoogte blijven voor het geval er zich vluchtwijzigingen voordoen. De website of mobiele app van de luchtvaartmaatschappij, de website van de luchthaven en flight tracking apps zijn de meest efficiënte manieren om de status van je vlucht te controleren voordat je naar de luchthaven vertrekt.

Hier zijn enkele handige links om de status van jouw vlucht op Hamburg Airport te controleren:

Hamburg Airport vlucht vertraagd of geannuleerd?

Claim compensatie met Vlucht-Vertraagd.be en ontvang tot 600 € per passagier!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Vlucht vertraagd op Hamburg Airport — claim vluchtcompensatie!

Als je vlucht vertraging had op Hamburg Airport, kom je mogelijk in aanmerking voor compensatie op grond van EU-verordening 261/2004. Deze verordening, ook wel EU261 genoemd, stelt richtlijnen vast voor het compenseren van passagiers die te maken krijgen met vluchtvertragingen, -annuleringen of -overboekingen.

Om in aanmerking te komen voor vluchtcompensatie:

 • Moet je vlucht meer dan 3 uur te laat zijn gearriveerd.
 • Moet de luchtvaartmaatschappij schuld hebben aan de vertraging (als de vertraging werd veroorzaakt door buitengewone omstandigheden, zoals slecht weer of een staking, kan de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk worden gehouden en hoeft zij de passagiers daarom niet te compenseren.)

Vlucht geannuleerd op Hamburg Airport — compensatie- en terugbetalingbeleid

Als je vlucht op Hamburg Airport wordt geannuleerd, moet de luchtvaartmaatschappij je de mogelijkheid bieden om een alternatieve vlucht te nemen of je ticket terugbetalen. Als je ticket wordt terugbetaald, ontvang je een volledige terugbetaling in geld, inclusief een terugbetaling van eventuele aanvullende diensten, zoals ingecheckte bagage.

Je kunt mogelijk recht hebben op compensatie als de annulering werd veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij en minder dan 14 dagen voor het geplande vertrek plaats vond.

Tijd van annuleringAlternative vluchtCompensatie
Minder dan 7 dagen voor vertrekVertrekt 1u+ eerder of komt 2u+ later aanJA
7-14 dagen voor vertrekVertrekt 2u+ eerder of komt 4u+ later aanJA
Minder dan 14 dagen voor vertrekGeen alternatieve vlucht aangebodenJA + TERUGBETALING

Er moet worden opgemerkt dat als je vlucht werd geannuleerd vanwege buitengewone omstandigheden, zoals slecht weer of een staking, de luchtvaartmaatschappij niet aansprakelijk kan worden gesteld en dus niet verplicht is om passagiers te compenseren.

Vertraagde of geannuleerde vlucht op Hamburg Airport — hoeveel vluchtcompensatie zou ik kunnen ontvangen?

Het hoogte van de vluchtcompensatie waar je mogelijk recht op hebt voor een vertraagde of geannuleerde vlucht op Hamburg Airport wordt bepaald door de afstand van de vlucht en de duur van de vertraging of annulering.

Was je vlucht op Hamburg Airport geannuleerd?

Krijg compensatie, een ticket terugbetaling, of zelfs beide met Vlucht-Vertraagd.be!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom
VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Ik vloog van buiten Europa en mijn vlucht naar Hamburg was vertraagd of geannuleerd, heb ik nog steeds recht op vluchtcompensatie?

Als je van buiten Europa naar Hamburg vloog en je vlucht was vertraagd of geannuleerd, heb je mogelijk recht op vluchtcompensatie. De EU261-verordening, welke regels bepaalt voor het compenseren van passagiers in geval van annulering, vertraging of overboeking van vluchten, is van toepassing op vluchten die vertrekken vanaf een luchthaven in de Europese Unie en op vluchten die in de EU aankomen met in de EU gevestigde luchtvaartmaatschappijen.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Buitengewone omstandigheden, situaties waarin de luchtvaartmaatschappij je vluchtcompensatie kan weigeren

Luchtvaartmaatschappijen zijn niet verplicht om compensatie te betalen voor vluchtvertragingen of annuleringen veroorzaakt door "buitengewone omstandigheden". Dit zijn gebeurtenissen die niet voorkomen hadden kunnen worden, zelfs niet als alle gepaste voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Hier zijn enkele voorbeelden van buitengewone omstandigheden:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoe claim ik vluchtcompensatie voor mijn vertraagde of geannuleerde vlucht op Hamburg Airport?

Claim met Vlucht-Vertraagd.be — onze experts behandelen je claim van begin tot eind, zodat jij er geen tijd of energie aan hoeft te verspillen!

Je hoeft ons alleen de benodigde vluchtgegevens te verstrekken. Wij zijn vanaf dat moment verantwoordelijk voor alles, inclusief het analyseren van je claim, het opstellen van alle benodigde documenten, het contacteren van de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, het voor de rechter brengen van je claim om jouw recht op vluchtcompensatie te verdedigen.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Vertraagde vlucht of lange tussenstop — hier zijn onze beste tips om je tijd op Hamburg Airport te spenderen

Als je een vertraagde vlucht of een lange tussenstop hebt op Hamburg Airport, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om het maximale uit je tijd te halen. Hier zijn een paar tips om de tijd te doden:

 • Winkelen en dineren: Hamburg Airport heeft een grote verscheidenheid aan winkels en ook restaurants waar je souvenirs en geschenken kunt kopen, of heerlijke Duitse gerechten kunt eten.
 • Ontspan in een luchthavenlounge: als je een lange tussenstop hebt, overweeg dan om toegang te kopen tot een luchthavenlounge waar je kunt ontspannen in comfortabele stoelen, kunt genieten van gratis hapjes en drankjes en waar je wat werk kunt verzetten als dat nodig is.
 • Maak een wandeling: Hamburg Airport heeft een mooie omgeving om rond te lopen en te verkennen, en er zijn ook een paar kunstexposities. Je kunt een wandeling maken om je benen te strekken, een frisse neus te halen en de bezienswaardigheden in je op te nemen.
 • Stay connected: Hamburg Airport biedt gratis Wi-Fi in de hele terminal, zodat je verbonden kunt blijven en jezelf kunt vermaken met je eigen apparaten, door films te kijken, je sociale media te checken, enz.

Vraag je je af of je in aanmerking komt voor vluchtcompensatie?

Check je vlucht met onze gratis Claim Calculator!

Controleer mijn vlucht
W Fb Gs2qx

Over Hamburg Airport

Hamburg Airport, ook bekend als Hamburg Fuhlsbüttel Airport, is een van de drukste luchthavens in Duitsland, het is de vijfde drukste luchthaven van het land, de luchthaven verwerkte in 2019 ongeveer 18 miljoen passagiers. De luchthaven ligt op ongeveer 8 mijl (13 kilometer) ten noorden van Hamburg, de op een na grootste stad van Duitsland. De luchthaven heeft één hoofdterminalgebouw, dat is opgedeeld in verscheidene secties voor verschillende luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen.

De luchthaven biedt passagiers een breed scala aan diensten en voorzieningen, waaronder winkels, restaurants en cafés. Er zijn ook verschillende lounges beschikbaar waar passagiers kunnen ontspannen.

Hamburg Airport heeft goede vervoersmogelijkheden, het biedt zowel langeafstands- als lokale busdiensten, evenals taxi's en huurauto's. De luchthaven heeft ook een treinstation in de terminal, met regelmatige verbindingen naar het stadscentrum en andere bestemmingen in Hamburg.

Omdat het een grote luchthaven is Hamburg Airport dankzij rechtstreekse vluchten goed verbonden met vele bestemmingen in Europa, Afrika, Azië en Noord-Amerika. Het dient als hub voor verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder onder andere Lufthansa, easyJet, Ryanair en Wizz Air. Als je van plan bent om Hamburg te bezoeken, is Hamburg Airport een geweldige optie om te overwegen, het biedt een breed scala aan diensten en gemakkelijke toegang tot de stad.