Düsseldorf Airport vlucht vertraagd of geannuleerd? Ontvang vluchtcompensatie tot 600 euro per passagier!

Was je Düsseldorf Airport vlucht vertraagd of geannuleerd? Je kunt vluchtcompensatie ontvangen tot 600 euro per passagier!

Claim binnen minuten!

Belangrijke informatie:

 • Düsseldorf Airport vlucht meer dan 3 uur vertraagd? Claim vluchtcompensatie tot 600 euro per passagier!

 • Werd je Düsseldorf Airport vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek geannuleerd? Mogelijk kom je in aanmerking voor compensatie, restitutie van je ticket of beide!

 • Vluchtcompensatie krijgen kan een lang en vermoeiend proces zijn. Claim met Vlucht-Vertraagd.be — wij regelen het hele claimproces totdat je je vergoeding op je bankrekening ontvangt!

Is mijn Düsseldorf Airport vlucht vertraagd of geannuleerd?

Je kunt er op verschillende manieren achter komen of je vlucht vanaf of naar Düsseldorf Airport vertraagd of geannuleerd is:

 • Check de website van de luchthaven: De website van Düsseldorf Airport biedt realtime vluchtinformatie, inclusief eventuele vertragingen of annuleringen van vluchten. Je kunt er ook alle updates of aankondigingen over de activiteiten van de luchthaven vinden.
 • Raadpleeg je luchtvaartmaatschappij: Als je de luchtvaartmaatschappij van je vlucht kent, kun je hun website raadplegen of rechtstreeks contact met hen opnemen om meer te weten te komen over de status van je vlucht. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden ook mobiele apps aan waarmee je de status van je vlucht kunt controleren en meldingen over wijzigingen kunt ontvangen.
 • Controleer de status van je vlucht voordat je naar de luchthaven gaat met de apps die vluchten volgen (Flight Tracking-app).

Düsseldorf Airport vlucht vertraagd of geannuleerd?

Claim compensatie met Vlucht-Vertraagd.be en ontvang tot 600 euro per passagier!

Nu claimen
W Kkd6 S Vp

Vlucht vertraagd op Düsseldorf Airport — Claim vluchtcompensatie!

Als je vlucht vertraging had op Düsseldorf Airport, heb je mogelijk recht op compensatie voor vluchtvertragingen op grond van EU-verordening 261/2004. Deze verordening, ook wel EU261 genoemd, stelt regels vast voor het compenseren van passagiers voor vertragingen, annuleringen en overboekingen van vluchten.

Om voor compensatie in aanmerking te komen:

 • Moet je vlucht bij aankomst met meer dan 3 uur vertraagd zijn
 • Moet de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk zijn voor de vertraging (als de vertraging werd veroorzaakt door buitengewone omstandigheden, zoals slecht weer of een staking, kan de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk worden gesteld en hoeft ze de passagiers daarom niet te compenseren.)

Düsseldorf Airport vlucht geannuleerd — Compensatie- en restitutiebeleid

Als je Düsseldorf Airport vlucht wordt geannuleerd, moet de luchtvaartmaatschappij je de keuze bieden tussen zo snel mogelijk een andere vlucht of restitutie van het ticket. In het geval van restitutie heb je recht op een volledige terugbetaling van je ticket, inclusief aanvullende diensten zoals ingecheckte bagage.

Wat betreft compensatie, je kunt er ook recht op hebben als:

 • de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is voor de annulering,
 • en de annulering minder dan 14 dagen voor het geplande vertrek plaatsvond.
Tijd van annuleringAlternative vluchtCompensatie
Minder dan 7 dagen voor vertrekVertrekt 1u+ eerder of komt 2u+ later aanJA
7-14 dagen voor vertrekVertrekt 2u+ eerder of komt 4u+ later aanJA
Minder dan 14 dagen voor vertrekGeen alternatieve vlucht aangebodenJA + TERUGBETALING


Het is vermeldenswaardig dat als je vlucht is geannuleerd vanwege buitengewone omstandigheden, zoals slecht weer of een staking, de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk kan worden gesteld en de passagiers dus niet hoeft te compenseren.

Vertraagde of geannuleerde Düsseldorf Airport vlucht — Hoeveel vluchtcompensatie kan ik ontvangen?

Het bedrag van de vluchtcompensatie waarop je mogelijk recht hebt voor een vertraagde of geannuleerde Düsseldorf Airport vlucht, is afhankelijk van de afstand van de vlucht en de duur van de vertraging of annulering.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Geldt jouw situatie voor vluchtcompensatie?

Wacht niet langer en controleer je vlucht met onze Claimcalculator!

Check mijn vlucht
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Ik vloog van buiten Europa en mijn vlucht naar Düsseldorf was vertraagd of geannuleerd. Heb ik dan nog steeds recht op vluchtcompensatie?

Of je in aanmerking komt voor vluchtcompensatie hangt af van een aantal verschillende factoren. De EU261-verordening, die regels vaststelt voor het compenseren van passagiers in het geval van annuleringen, vertragingen en overboeking van vluchten, is van toepassing op vluchten die vertrekken vanaf elke luchthaven in de Europese Unie, evenals vluchten die in de EU aankomen met in de EU gevestigde luchtvaartmaatschappijen.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Buitengewone omstandigheden, situaties waarin de luchtvaartmaatschappij je vluchtcompensatie kan weigeren

Volgens EU-verordening 261/2004 hoeven luchtvaartmaatschappijen geen compensatie te betalen voor vertragingen of annuleringen van vluchten als de verstoring werd veroorzaakt door ‘buitengewone omstandigheden’. Deze worden gedefinieerd als gebeurtenissen die niet hadden kunnen worden vermeden, zelfs niet als alle redelijke maatregelen waren genomen. Enkele voorbeelden van buitengewone omstandigheden zijn:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoe claim ik vluchtcompensatie voor mijn vertraagde of geannuleerde Düsseldorf Airport vlucht?

Claim met Vlucht-Vertraagd.be — onze experts regelen je claim van A tot Z, zodat je geen onnodige tijd of energie hoeft te besteden aan je claim!

Je hoeft ons alleen de benodigde informatie over je vlucht te verstrekken. Vanaf dat moment verzorgen we alles, van het analyseren van je claim, het klaarmaken van alle documenten, het contacteren van de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, het voor de rechter brengen van je claim om je recht op vluchtcompensatie te verdedigen.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Vertraagde vlucht of lange tussenstop — hier volgen onze beste tips om je tijd door te brengen op Düsseldorf Airport

Als je een vertraagde vlucht of een lange tussenstop op Düsseldorf Airport hebt, zijn er een paar manieren waarop je het meeste uit je tijd kunt halen. Hier een aantal tips:

 • De luchthaven verkennen: Düsseldorf Airport biedt een verscheidenheid aan winkels en restaurants, dus neem de tijd om rond te lopen en te ontdekken wat de luchthaven allemaal te bieden heeft. Je vindt er van alles, van luxe boetieks tot souvenirwinkels en lokale specialiteiten.
 • Ontspan in een lounge: Als je toegang heeft tot een luchthavenlounge, profiteer dan van de comfortabele zitplaatsen en voorzieningen zoals gratis wifi, drankjes en soms zelfs douchefaciliteiten.
 • Ga sporten: Zelfs als je vastzit op het vliegveld, kun je nog steeds trainen. Veel luchthavens hebben looproutes of een fitnessruimte om je te helpen actief te blijven.
 • Gebruik de tijd om werk in te halen of voor entertainment: Gebruik de gratis wifi om je e-mail te checken, werk in te halen of een film of tv-programma te streamen om de tijd te doden.
 • Bezoek Düsseldorf-stad: Dusseldorf Airport heeft een zeer goede verbinding met de stad, en je kunt de stad per trein of bus bereiken. Als je genoeg tijd hebt, kun je de stad bezoeken, of het nu gaat om winkelen, dineren of het bekijken van de bezienswaardigheden.

Geldt jouw situatie voor vluchtcompensatie?

Wacht niet langer en controleer je vlucht met onze Claimcalculator!

Check mijn vlucht
W Fb Gs2qx

Over Düsseldorf Airport

Dusseldorf Airport (DUS) is een van de belangrijkste luchthavens in Duitsland en ligt ongeveer 8 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van Düsseldorf. Het is de op twee na grootste luchthaven van Duitsland wat betreft passagiersvervoer en bediende in 2019 meer dan 28 miljoen passagiers. De luchthaven heeft twee terminals, Terminal A en Terminal C, verbonden door een gratis pendeldienst. De terminal biedt een breed scala aan voorzieningen en diensten, waaronder winkels, restaurants, lounges en zakelijke faciliteiten.

De luchthaven fungeert als een belangrijk knooppunt voor bestemmingen binnen Europa en biedt ook non-stopvluchten aan naar bestemmingen over de hele wereld. De luchthaven heeft een rechtstreekse treinverbinding met het centraal station van Düsseldorf, dat goede verbindingen heeft met andere Duitse steden. De rit duurt ongeveer 15 minuten.

Düsseldorf Airport (DUS) dient als hub voor verschillende luchtvaartmaatschappijen en biedt een breed scala aan bestemmingen voor passagiers. Enkele van de grote luchtvaartmaatschappijen die vluchten vanaf en naar de luchthaven van Düsseldorf uitvoeren, zijn: Eurowings, Lufthansa, EasyJet, Ryanair en Turkish Airlines.

Handige links