Berlin Airport vlucht vertraagd of geannuleerd — hoe claim je vluchtcompensatie?

Als je een vertraagde of geannuleerde Berlin Airport vlucht hebt gehad, kun je onder bepaalde omstandigheden in aanmerking komen voor compensatie van maximaal 600 euro van de luchtvaartmaatschappij.

Claim binnen minuten!

Belangrijkste punten

 • Je hebt recht op vluchtcompensatie tot 600 euro als jouw vlucht vanaf Berlin Airport meer dan drie uur vertraging had of minder dan 14 dagen voor vertrek werd geannuleerd.

 • Als je vlucht vanaf Berlin Airport is geannuleerd en je niet aan boord bent gegaan van een alternatieve vlucht van dezelfde luchtvaartmaatschappij, vraag dan om volledige restitutie van je vliegticket.

 • Met meer dan 10 jaar ervaring in het verdedigen van de rechten van vliegtuigpassagiers, claim je bij Vlucht-Vertraagd.be de compensatie waar je recht op hebt!

Is mijn Berlin Airport vlucht vertraagd of geannuleerd?

Op tijd zijn voor jouw vlucht is van cruciaal belang, dus het is een goed idee om vooruit te plannen om mogelijke vertragingen of verstoringen te voorkomen.

Je kunt de status van je vlucht van tevoren controleren door de website van Berlin Airport te bezoeken en jouw luchtvaartmaatschappij en vluchtnummer in te voeren; zo kun je zien of je vlucht op tijd is en of er vertragingen of annuleringen zijn.

Berlin Airport vlucht geannuleerd of vertraagd?

Je komt mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie tot 600 euro.

Nu claimen
W Kkd6 S Vp

Berlin Airport vlucht vertraagd — Claim vluchtcompensatie

Als je vlucht vanaf of naar Berlin Airport vertraging opliep en dit de schuld was van de luchtvaartmaatschappij, heb je mogelijk recht op vluchtcompensatie.

Om voor compensatie in aanmerking te komen:

 1. Moet je vlucht met meer dan 3 uur zijn vertraagd, EN,
 2. moet de luchtvaartmaatschappij de vertraging hebben veroorzaakt. Als je vlucht vertraging heeft opgelopen door omstandigheden waarover de luchtvaartmaatschappij geen controle heeft, zoals een derde partij of overmacht, kom je mogelijk niet in aanmerking voor compensatie.

Berlin Airport vlucht geannuleerd — vluchtcompensatie- en restitutiebeleid

Als je vlucht vanaf Berlin Airport werd geannuleerd, heb je mogelijk recht op vluchtcompensatie tot 600 euro en/of een volledige geldelijke restitutie van je vliegticket.

Om in aanmerking te komen voor compensatie, moet je vlucht minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum zijn geannuleerd, en moet de annulering de schuld van de luchtvaartmaatschappij zijn geweest.

Als je een alternatieve vlucht hebt gekregen maar ervoor hebt gekozen deze niet te nemen, heb je mogelijk nog steeds recht op een volledige financiële terugbetaling van je vliegticket.

Als de luchtvaartmaatschappij je een voucher aanbiedt in plaats van restitutie, is het over het algemeen niet aan te raden om deze te accepteren, omdat je dan opnieuw met dezelfde luchtvaartmaatschappij moet reizen. Je kunt ook je geld verliezen als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Hoeveel vluchtcompensatie kan ik krijgen voor mijn vertraagde of geannuleerde Berlin Airport vlucht?

De afstand van jouw vlucht bepaalt de hoogte van de compensatie waarop je per passagier mogelijk recht hebt.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Hoe claim ik vluchtcompensatie voor mijn Berlin Airport vlucht?

Claim vluchtcompensatie voor een vertraagde of geannuleerde Berlin Airport vlucht en bespaar tijd en geld door gebruik te maken van een dienst als Vlucht-Vertraagd.be.

Ons team van professionals zal het proces voor jou afhandelen, van het beoordelen van jouw claim en het opstellen van juridische documenten tot het communiceren met de juridische vertegenwoordiging van de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, het voor de rechter brengen van je claim. Met meer dan 10 jaar ervaring in het omgaan met luchtvaartmaatschappijen, begrijpen we hun fouten en kunnen we je helpen jouw recht op vluchtcompensatie te beschermen. En met ons ‘no cure, no pay’-beleid heb je niets te verliezen door een claim bij ons in te dienen.

Vertragingen en annuleringen op Berlin Airport — kan de luchtvaartmaatschappij mijn claim afwijzen?

Helaas zijn er enkele gevallen waarin de luchtvaartmaatschappij je niet kan compenseren voor een vertraagde of geannuleerde Berlin Airport vlucht. Wanneer een vertraging of annulering wordt veroorzaakt door een derde partij of een onverwachte gebeurtenis waarover de luchtvaartmaatschappij geen controle heeft, wordt dit buitengewone omstandigheden genoemd.

Hieronder volgen enkele voorbeelden van deze situaties:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoeveel tijd heb ik om mijn claim voor vluchtcompensatie in te dienen?

De termijn voor het indienen van een claim wordt beheerst door de wetten van jouw land van herkomst, bestemming en het land waar het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij is gevestigd.

Als je bijvoorbeeld met Air France vanaf Berlin Airport naar Londen Stansted hebt gevlogen, kom je onder de volgende voorwaarden mogelijk in aanmerking voor compensatie:

 • 5 jaar volgens de Franse wet
 • 3 jaar volgens de Duitse wet
 • 6 jaar volgens de Britse wet

Maximaliseer je kansen op een succesvolle claim

No cure, no pay.

Nu claimen
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Vertraagde of geannuleerde vlucht — onze tips om de tijd te doden op Berlin Airport!

Hier zijn enkele suggesties voor activiteiten die je op Berlin Airport kunt ondernemen als je vlucht vertraagd of geannuleerd is.

 • Winkelen: Berlin Airport heeft een verscheidenheid aan winkels, waaronder belastingvrije winkels, waar je souvenirs, cadeaus en andere artikelen kunt kopen.
 • Eten: Berlin Airport biedt een verscheidenheid aan restaurantopties, van fastfoodrestaurants en brasserieën tot restaurants.
 • Ontspanning: Berlin Airport beschikt over lounges waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Sommige lounges bieden voorzieningen, zoals comfortabele stoelen, wifi, eten en drinken en andere voordelen.
 • Verkennen: Berlin Airport biedt verschillende kunstexposities en installaties die je kunt verkennen terwijl je op jouw vlucht wacht.
 • Verbonden blijven: Berlin Airport biedt overal in de terminal gratis wifi, zodat je verbonden kunt blijven en je apparaten kunt gebruiken terwijl je op je vlucht wacht.
 • Werk gedaan krijgen: Berlin Airport beschikt over een groot aantal werkstations waar je je laptop kunt opzetten en wat kunt werken terwijl je op jouw vlucht wacht.
 • Rust pakken: Berlin Airport heeft een paar plekken om te gaan liggen en uit te rusten, waaronder een stille kamer en een slaapcapsule.

Over Berlin Airport

Berlin Brandenburg Airport (BER) staat ook bekend als vliegveld Berlijn Brandenburg Willy Brandt. De luchthaven is ontworpen om de twee bestaande luchthavens van Berlijn, Berlin-Tegel Airport en Berlin-Schönefeld Airport, te vervangen en om de belangrijkste luchthaven te worden die het grootstedelijk gebied van Berlijn bedient.

Meer dan 90 luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf Berlijn Airport en bieden 157 non-stop bestemmingen.
Enkele luchtvaartmaatschappijen die opereren vanaf Berlin Airport zijn onder andere British Airways, Air France, EasyJet, Ryanair, Lufthansa en TUI.

Berlin Brandenburg Airport bevindt zich in het Schönefeld-gebied van Brandenburg, Duitsland, ongeveer 18 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Berlijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om naar de luchthaven te reizen:

Handige links