Claim compensatie voor je vertraagde of geannuleerde JetBlue vlucht

Heeft JetBlue je vlucht vertraagd of geannuleerd? Je komt mogelijk in aanmerking voor JetBlue-vluchtcompensatie tot 600 € per passagier!

Claim binnen minuten!

Belangrijkste informatie

 • Als je JetBlue-vlucht meer dan drie uur vertraging heeft, heb je mogelijk recht op compensatie van maximaal 600 € per passagier.

 • Als je JetBlue-vlucht is geannuleerd, heb je mogelijk recht op een volledige terugbetaling of een alternatieve vlucht.

 • Juridische experts van Vlucht-Vertraagd.be kunnen je helpen bij het claimen van compensatie of een terugbetaling voor je vertraagde of geannuleerde JetBlue-vlucht. We hebben een slagingspercentage van 98% en werken op basis van no win, no fee!

JetBlue-vlucht vertraagd of geannuleerd — ken je passagiersrechten!

Als je JetBlue-vlucht vertraging oploopt of wordt geannuleerd, is het essentieel om kennis te hebben van je passagiersrechten. Volgens EU-verordening (EG) nr. 261/2004, algemeen bekend als EU261, kunnen passagiers die met EU-luchtvaartmaatschappijen vliegen of vertrekken uit de EU recht hebben op compensatie.

Kom je in aanmerking voor JetBlue-compensatie?

Controleer het direct en in minder dan een minuut met onze gratis Claim Calculator!

Controleer mijn vlucht
W Kkd6 S Vp

Vertraagde JetBlue-vlucht: je komt mogelijk in aanmerking voor compensatie

Als je JetBlue-vlucht vertraging opliep, kom je mogelijk in aanmerking voor compensatie van maximaal 600 € per passagier, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de vertraging. Om in aanmerking te komen voor compensatie, moet je vluchtvertraging aan beide van de volgende criteria voldoen:

 1. Duur van de vertraging: De vertraging moet langer zijn dan 3 uur.
 2. Reden voor de vertraging: De oorzaak van de vertraging moet te wijten zijn aan omstandigheden waarover de luchtvaartmaatschappij geen controle heeft.

Als de vertraging te wijten was aan "buitengewone omstandigheden" waarover de luchtvaartmaatschappij geen controle heeft, is de compensatie mogelijk niet van toepassing.

Compensatiebedrag waar je recht op hebt voor een vertraagde JetBlue-vlucht

De hoogte van de compensatie waar je recht op hebt voor een vertraagde JetBlue-vlucht is afhankelijk van de afstand van je reis. Hieronder vindt je een overzicht van de compensatiebedragen:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

JetBlue-vlucht geannuleerd: je hebt mogelijk recht op een terugbetaling en compensatie

Als je JetBlue-vlucht werd geannuleerd, is het belangrijk om te weten dat je mogelijk recht hebt op zowel een terugbetaling als compensatie, afhankelijk van de omstandigheden rond de annulering. Dit is wat je moet weten:

Compensatie voor geannuleerde JetBlue-vluchten

Als je JetBlue-vlucht is geannuleerd en je situatie voldoet aan de volgende criteria, kom je mogelijk in aanmerking voor compensatie voor extra services of toeslagen wanneer je die betaald hebt als gevolg van de annulering van de vlucht.

 1. Je bent minder dan 14 dagen voor het geplande vertrek op de hoogte gebracht, EN,
 2. De annulering werd niet veroorzaakt door "buitengewone omstandigheden" buiten de controle van de luchtvaartmaatschappij.

Terugbetaling voor geannuleerde JetBlue-vlucht

Naast compensatie heb je recht op terugbetaling van je geannuleerde JetBlue-vlucht. De terugbetaling moet de volledige kosten van je ticket dekken. JetBlue is verplicht om je of een terugbetaling of een alternatieve vlucht te bieden. Ook kun je een terugbetaling krijgen als je ervoor kiest om de alternatieve vlucht niet te accepteren.

Krijg tot €600 vluchtcompensatie voor je verstoorde JetBlue vlucht.

Claim schadevergoeding in slechts enkele minuten met Vlucht-Vertraagd.be

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Redenen om de vluchtvoucher van JetBlue af te wijzen

In sommige gevallen kan JetBlue je een vluchtvoucher aanbieden in plaats van een terugbetaling. Hoewel dit misschien praktisch lijkt, zijn er enkele redenen waarom je zorgvuldig zou moeten overwegen hun voucher af te wijzen:

 1. Vluchtvouchers hebben vaak beperkingen, zoals black-out data, beperkte bestemmingen of beperkte geldigheidsperioden. Dit kan je flexibiliteit beperken en het moeilijk maken om de voucher te gebruiken zoals je zou willen.
 2. Door een vluchtvoucher te accepteren, doe je mogelijk afstand van je recht op terugbetaling in geld. Als je je later realiseert dat de voucher niet aan je behoeften voldoet of als JetBlue in financiële moeilijkheden komt, kun je mogelijk geen terugbetaling in geld meer claimen.

Claim je compensatie nu

Ontvang tot 600 € voor je vertraagde vlucht!

Start mijn claim
W Fb Gs2qx

JetBlue overboekte vluchtterugbetaling en compensatie

JetBlue-vlucht overboekt? Mogelijk heb je recht op een terugbetaling en compensatie. Als je geweigerd werd te boarden vanwege een overboekte vlucht, is JetBlue verplicht je de keuze te bieden tussen een volledige terugbetaling van je ticket of een andere vlucht naar je bestemming. Bovendien moet JetBlue je compenseren als je aankomsttijd op je eindbestemming ten minste 3 uur later is dan de geplande aankomst van je oorspronkelijke vlucht.

Compensatie- en terugbetalingbeleid voor luchtvaartmaatschappijen buiten het VK en buiten de EU

Aangezien JetBlue een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij is, gelden er onder Britse en EU-regelgeving meer beperkingen om in aanmerking te komen voor compensatie en/of terugbetaling van de luchtvaartmaatschappij. Je vlucht met JetBlue moet vertrekken vanuit een VK- of EU-land om in aanmerking te komen voor compensatie en/of terugbetaling.

Zie onderstaande tabel voor enkele voorbeelden van hoe de regelgeving van toepassing is:

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

=> Twijfel je of je in aanmerking komt voor vluchtcompensatie? Zoek juridische hulp bij Vlucht-Vertraagd.be om jouw situatie te verduidelijken — claim vandaag nog bij Vlucht-Vertraagd.be voor professionele hulp en ondersteuning.

Buitengewone Omstandigheden: Factoren waarover de luchtvaartmaatschappij geen controle heeft

In sommige gevallen kunnen vluchtverstoringen optreden als gevolg van omstandigheden die buiten de macht van de luchtvaartmaatschappij liggen. Deze situaties, ook wel buitengewone omstandigheden genoemd, kunnen de luchtvaartmaatschappij vrijstellen van het verstrekken van compensatie aan passagiers.

Voorbeelden van buitengewone omstandigheden zijn onder meer:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Als je van mening bent dat de luchtvaartmaatschappij de vertraging of annulering ten onrechte toeschreef aan buitengewone omstandigheden, kun je alsnog juridische hulp zoeken bij Vlucht-Vertraagd.be. Ons ervaren team beoordeelt de omstandigheden van je vluchtverstoring en helpt je te bepalen of de claim van de luchtvaartmaatschappij inzake buitengewone omstandigheden geldig is of dat je nog steeds recht hebt op compensatie onder de desbetreffende regelgeving.

Tijdsbeperkingen voor het indienen van een JetBlue-vluchtcompensatieclaim

Als je een vertraagde, geannuleerde of overboekte JetBlue-vlucht meemaakte en denkt dat je in aanmerking komt voor compensatie of terugbetaling, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de tijdslimiet voor het indienen van je claim.

De tijdsbeperking is afhankelijk van het land van je reisroute. Als je bijvoorbeeld vanuit Londen vliegt, heb je tot 6 jaar de tijd om compensatie te claimen onder de Britse regelgeving. Als je echter vanuit Parijs vliegt, heb je slechts 5 jaar de tijd om je compensatie te claimen, op basis van de Franse wet.

Wanneer ontvang ik mijn compensatie/terugbetaling na het indienen van mijn claim?

De tijdlijn voor het ontvangen van je JetBlue-vluchtcompensatie of terugbetaling kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Doorgaans kan het enkele weken tot een paar maanden duren voordat je jouw JetBlue-vluchtcompensatie of terugbetaling ontvangt.

Als JetBlue echter niet reageert of als de zaak ingewikkelder is en verdere juridische stappen nodig zijn, kan het claimproces enkele maanden tot zelfs een paar jaar duren. Het is daarom belangrijk om in deze periode geduld te hebben, want de juristen van Vlucht-Vertraagd.be zullen er alles aan doen om aan je claim te blijven werken, ook al duurt dit jaren.

Hoe JetBlue-vluchtcompensatie en terugbetaling claimen?

Als je een vertraagde of geannuleerde vlucht met JetBlue meemaakte, is Vlucht-Vertraagd.be er om je te helpen bij het claimen van de compensatie en terugbetaling die je verdient. Ons team is gespecialiseerd in het afhandelen van vluchtcompensatiezaken en we kunnen het hele proces namens jou beheren.

Om je JetBlue-compensatieclaim in te dienen, start je met onze handige Claim Calculator te gebruiken. Daarmee geef je ons je vluchtgegevens en alle relevante documenten door. Onze ervaren juridische experts zullen zorgvuldig beoordelen of jouw claim voor compensatie in aanmerking komt. Als we vaststellen dat je een geldige claim hebt, nemen we de leiding over het hele proces, inclusief de communicatie met de luchtvaartmaatschappij, het verzamelen van het benodigde bewijsmateriaal en het ondernemen van juridische stappen wanneer dit nodig is.

Met Vlucht-Vertraagd.be kun je gerust zijn, wetende dat we daadkrachtig zullen pleiten voor jouw rechten als passagier en ijverig zullen werken aan het veiligstellen van de compensatie waar je recht op hebt voor de vertraging of annulering van je JetBlue-vlucht. Aarzel niet om de eerste stap te zetten zodat je claimt wat aan jou verschuldigd is. Vertrouw erop dat wij je claim professioneel en efficiënt afhandelen.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Over JetBlue

JetBlue, opgericht in 1998, is een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij die een breed scala aan binnenlandse en internationale vluchten aanbiedt. Met bestemmingen in grote steden in Noord-Amerika, het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, het VK en Europa biedt JetBlue handige reismogelijkheden voor passagiers. Populaire bestemmingen zijn New York en Boston; Britse en Europese bestemmingen zijn Londen-Gatwick, Londen-Heathrow en Londen Charles de Gaulle.

Handige links