Een afgewezen claim herindienen

Als jouw vlucht vertraagd of geannuleerd is dan kun je zelf een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij. Is deze vervolgens afgewezen door de airline? Dan is het mogelijk om alsnog je claim bij ons in te dienen. Ook als je niet zeker bent of de afwijzing van de luchtvaartmaatschappij terecht is, dan kunnen wij er nogmaals naar kijken en eventueel de claim opnieuw indienen bij de luchtvaartmaatschappij. In sommige gevallen kunnen we de eerste stap(pen) van het claimen zelfs overslaan!

Dien direct jouw claim in

Direct checken of jouw claim een kans van slagen heeft? Maak gebruik van onze claimcalculator om te zien op welk bedrag je mogelijk recht hebt. Dien vervolgens jouw claim bij ons in en wij nemen het werk uit handen. Zo simpel is het! 

Tot twee jaar terug claimen

In Nederland kun je tot twee jaar na je vlucht je claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij. Dit claimtermijn verschilt echter per land:

Hoogte van compensatie

Bij een vertraging van je vlucht kan de vergoeding oplopen tot wel €600 per persoon. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de afstand van de vlucht en de duur van de vertraging van je vlucht. Je heb recht op:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

Compensatiebedragen voor een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht

Dien jouw afgewezen claim in bij Vlucht-Vertraagd.be

Als je vlucht vertraagd is kun je zelf een brief schrijven naar de luchtvaartmaatschappij om compensatie te vragen. Helaas weigeren luchtvaartmaatschappijen het doorgaans om de wettelijke schadevergoeding uit te betalen. Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het erbij te laten zitten. Ons team van internationale experts staat voor je klaar en gaat net dat stapje verder om ervoor te zorgen dat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt!

Vlucht-Vertraagd.be ontvangt alleen een succesfee als de luchtvaartmaatschappij de terugbetaling of de compensatie ook daadwerkelijk betaalt. Wij werken op basis van 'no cure, no pay'. Ga naar de prijslijst voor meer informatie.

Check je vlucht in onze claimcalculator

Wil je snel zien of je recht hebt op compensatie? Dat kan gemakkelijk door gebruik te maken van onze claimcalculator!

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem gerust contact met ons op! Wij zijn hier om jou te helpen. Je kunt mailen naar info@vlucht-vertraagd.nl of ons bereiken op Facebook.

Ervaringen van klanten