Binnen de EU een claim indienen voor jouw vlucht: hoe werkt dit?

Heeft jouw vlucht van, naar of binnen de Europese Unie (EU) een vertraging opgelopen of was deze geannuleerd? Claim dan een schadevergoeding op basis van Europese Verordening 261/2004! Maar hoe werkt dit precies? Vlucht-Vertraagd.be legt het je graag uit.

Ontdek of je recht hebt op compensatie!

Wat houdt EU Verordening 261/2004 in?

In 2004 heeft de Europese Unie Europese Verordening (EG) Nr. 261/2004 in het leven geroepen om de rechten van vliegpassagiers in het geval van een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht te beschermen. Op basis van deze wetgeving kun je als gedupeerde passagier een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij.

Heeft jouw vlucht van-, naar of binnen de EU vertraging opgelopen? Dan kun je een claim indienen van € 250,-€ 400,- of € 600,- per persoon, afhankelijk van een aantal criteria die wij hieronder verder toelichten.

Op basis van EU wetgeving een claim indienen

De schadevergoeding voor een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht kan oplopen tot wel € 600,- per persoon. Dit is afhankelijk van het aantal vliegkilometers en de duur van de vertraging.

Volgens Europese Verordening 261/2004 heb je recht op de volgende bedragen:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EU
komt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

Compensatiebedragen voor een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht


* Let op: betreft het een langeafstandsvlucht van meer dan 3.500 kilometer en was jouw vlucht tussen de 3 uur en 4 uur vertraagd dan mag de luchtvaartmaatschappij de vergoeding van € 600,- halveren.

Dien jouw EU claim in bij Vlucht-Vertraagd.be!

Als je vlucht vertraagd is kun je zelf een brief schrijven naar de luchtvaartmaatschappij om compensatie te vragen. Helaas weigeren luchtvaartmaatschappijen het doorgaans om de wettelijke schadevergoeding uit te betalen. Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het erbij te laten zitten. Ons team van internationale experts staat voor je klaar en gaat net dat stapje verder om ervoor te zorgen dat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Jij dient jouw claim in - wij nemen het werk voor je uit handen!

We innen alleen een succesfee als de luchtvaartmaatschappij de terugbetaling of de compensatie ook daadwerkelijk betaalt. Wij werken op basis van 'no cure, no pay'. Ga naar de prijslijst voor meer informatie.

Check jouw compensatie in onze claimcalculator

Wil je snel zien of je recht hebt op een vergoeding voor de vertraging van jouw vlucht? Dat kan gemakkelijk door gebruik te maken van onze claimcalculator!

Trustpilot