5 tage london tobias hoiten 6

The Ones To Follow 2020 - Tobias Hoiten

dinsdag 28 juli 2020

Op reis gaan, nieuwe bestemmingen en culturen ontdekken of gewoon een ontspannen dagje aan het strand.. wie houdt daar nou niet van? Dit jaar gaat dat uiteraard iets lastiger dan voorheen. Langzaamaan begint het weer een beetje te kriebelen en willen we graag op reis. Tijd op wat reisinspiratie op te doen! Waar kun je dat nu beter doen dan op Instagram? Vlucht-Vertraagd.nl verzamelde speciaal voor jou de beste reisblogs van 2020, in een serie genaamd The Ones To Follow. Hier kun je lekker bij wegdromen, denkend aan de volgende keer dat jij op pad kunt gaan! Veel leesplezier!

We trappen de serie af met de blog van Tobias: www.tobiashoiten.de. Op zijn Instagram deelt hij de mooiste kiekjes van de natuur en alle steden die hij in de afgelopen jaren heeft bezocht! Zijn doel is om alle 47 Europese landen te bezoeken. Hij kan er al 19 van zijn lijstje afvinken!

Interview Tobias Hoiten

In gesprek met.. Tobias Hoiten!

Hi Tobias! Kun je ons iets vertellen over jezelf en je blog?

Mijn naam is Tobias Hoiten en ongeveer vier jaar geleden begon ik met reizen en fotograferen. In het begin deelde ik enkel foto's van het noorden van Duitsland, waar ik vandaan kom. Deze deelde ik op mijn Instagram (@tobiashoiten). Toen ik voor het eerst in het vliegtuig stapte ging er een wereld voor me open! Sindsdien reis ik veel en graag en ben ik altijd op zoek naar de mooiste en meest fotogenieke bestemmingen om zo blijvende herinneringen in Europa te maken. Sinds ruim drie jaar schrijf ik een blog (www.tobiashoiten.de), waar ik voornamelijk reistips deel!

Je komt dus uit Duitsland. Waar was je toen Duitsland in lockdown ging en hoe heb je dit ervaren?

Gelukkig was ik thuis toen de lockdown begon. Ik was nét bezig met mijn voorbereidingen voor mijn reis naar Roemenië, die ik voor de lockdown zelf heb geannuleerd. Een paar dagen later gingen de quarantaine maatregelen in, ik had dus 14 dagen in quarantaine moeten blijven als ik wel op reis was gegaan. Vlak daarna kwam de lockdown, ik was dus blij dat ik uiteindelijk niet ben gegaan.

Hoe heb je je tijd doorgebracht tijdens de lockdown?

Voornamelijk thuis op de bank of in de tuin, waar ik mijn rust heb gepakt. Helaas was het niet meer mogelijk om vrienden te bezoeken of te ontvangen. Na de tweede week in lockdown ben ik aan de slag gegaan met foto's van mijn vorige reizen. Ook leuk, hier was ik anders niet aan toegekomen!

Rust pakken is ook belangrijk! Vond je het moeilijk om niet meer te kunnen reizen en thuis te moeten blijven?

In het begin vond ik het niet zo moeilijk. Na een maand begon ik het fotograferen toch echt te missen.. Ik ben op pad gegaan in eigen land en heb onder andere de melkweg gefotografeerd vanaf het strand, en de molens met de canolavelden. Dit waren projecten dicht bij huis die ik al lang in gedachte had, maar waar ik nooit de tijd voor had genomen.

Had je een vlucht geboekt die wegens corona is geannuleerd? Hoe is de luchtvaartmaatschappij hier toen mee omgegaan?

Ja, ik had deze zomer een reis naar Indonesië op de planning staan. Wegens de reisbeperkingen heeft de luchtvaartmaatschappij de vluchten een paar weken geleden, zonder problemen, geannuleerd.

Was jouw vlucht ook geannuleerd wegens het coronavirus? Lees hier meer over jouw rechten in het geval van een annulering wegens COVID-19.

Super jammer dat je reis niet doorgaat! Wat mis je het allermeest aan het reizen?

Ik denk de afwisseling en het vastleggen van de mooie momenten op reis. Reizen geeft me echt een kick, en het zijn precies die herinneringen waar ik me vaak nog weken of maanden aan vasthoud! Het vastleggen van deze momenten in foto's is wat ik tot nu toe het meest heb gemist.

Wat mis je juist totaal niet aan het reizen?

Eerder andersom - ik mis werkelijk alles aan reizen!

Begrijpelijk! Toch kan er soms wat misgaan tijdens de reis. Wat was je langste vluchtvertraging en hoe heeft dit je reis toen beïnvloed?

Vorig jaar werd mijn vlucht van Hamburg naar Bordeaux geannuleerd, toen ik al op weg was naar de luchthaven. Er was geen vervangende vlucht geregeld, wat dus best even schrikken was. Toen ik na ruim twee uur op de luchthaven aankwam, was er nog één vlucht via Parijs naar Bordeaux. Helaas met een overstap van vier uur in Parijs, dus in plaats van rond het middaguur kwam ik pas 's avonds in Bordeaux aan en had ik dus niks meer aan mijn eerste dag.

Dat is zonde.. Wist je dat je tot €600 aan compensatie kunt claimen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?​

Ja, hier heb ik eerder al over gehoord! Eerlijk gezegd heb ik hier nooit iets mee gedaan..


Was je vlucht, net als die van Tobias, vertraagd of geannuleerd en heb je simpelweg de tijd niet genomen om compensatie te claimen voor de verloren tijd? Vlucht-Vertraagd.nl staat je graag bij! Wij handelen alles af met de luchtvaartmaatschappij en zorgen ervoor dat zij niet onder jouw passagiersrechten uit kunnen komen, zodat jij de vergoeding ontvangt waar je recht op hebt. Vul simpelweg de gegevens van je vlucht in en wij laten je gelijk weten of je compensatie kunt claimen voor je vertraagde of geannuleerde vlucht! Je komt direct te weten hoeveel geld je kunt claimen.

➜ Check mijn vlucht


We willen Tobias graag bedanken voor zijn enthousiaste deelname aan The Ones To Follow 2020! Benieuwd naar zijn reisverhalen en foto's? Check hieronder één van onze favoriete artikelen die hij op zijn blog heeft gedeeld:

5 dagen in Londen: het perfecte plan om alle highlights te bezoeken

Wat is jouw volgende bestemming?

Heeft het gesprek met Tobias je in de stemming gebracht om een reis te boeken of een nieuw land te verkennen? Het is natuurlijk iets lastiger dit jaar, maar het is zeker niet onmogelijk. En vergeet niet: zelfs als je vlucht wordt geannuleerd wegens het coronavirus, heb je nog steeds recht op een volledige terugbetaling van de reissom! Heb je daar hulp bij nodig? Check dan snel en eenvoudig je vlucht in onze gratis claimcalculator en wij zorgen ervoor dat je je rechtmatige vergoeding ontvangt.

Claim mijn terugbetaling


Wat onze klanten over ons zeggen: