Sunrise

De 20 meest veilige (en onveilige) airlines van 2018

woensdag 9 januari 2019

Wat zijn de meest veilige luchtvaartmaatschappijen om mee te vliegen? AirlineRating.com publiceert ieder jaar de lijst met meest veilige luchtvaartmaatschappijen wereldwijd. Benieuwd naar de lijst van 2018?

AirlineRatings.com heeft een lijst met luchtvaartmaatschappijen opgesteld die als meest veilig worden beschouwd. Dit is geen ranglijst, maar een selectie van 20 uit 409 luchtvaartmaatschappijen. Bij deze selectie, gemaakt door het redactieteam, is elke luchtvaartmaatschappij beoordeeld op basis van haar reputatie bij de ICAO (International Civil Aviation Organization),  dodelijke ongelukken in de aflopen tien jaar,  de ouderdom van de vloot en de resultaten van het veiligheidsonderzoek van de IATA (International Air Transport Association). Alle luchtvaartmaatschappijen in de lijst voldoen aan deze eisen.
vliegtuigen boven stad

De 20 veiligste airlines van 2018

(geen ranglijst, maar op alfabetische volgorde)

1. Air New Zealand

2. Alaska Airlines

3. All Nippon Airways

4. British Airways

5. Cathay Pacific

6. Emirates

7. Etihad

8. Eva Air

9. Finnair

10. Hawaiian Airlines

11. Japan Airlines

12. KLM

13. Lufthansa

14. Qantas

15. Royal Jordanian

16. SAS

17. Singapore Airlines

18. Swiss International Air Lines

19. Virgin Atlantic

20. Virgin Australia

Prijsvechters en minst veilige maatschappijen

Daarnaast is er een aparte lijst met prijsvechters gemaakt (op aanvraag van de lezers). De top-10 bestaat uit: Aer Lingus, Flybe, Frontier, HK Express, Jetblue, Jetstar, Australia, Thomas Cook, Virgin America, Vueling en Westjet. En de laagst presterende airlines zijn: Air Koryo, Bluewing Airlines, Buddha Air, Nepal Airlines, Tara Air, Trigana Air Services en Yeti Airlines.

Civil Aviation Organization