Sneeuw roze lucht

Reizen tijdens de feestdagen: de ultieme tiplijst

donderdag 6 december 2018

Flying home for Christmas! Vlieg jij dit jaar naar je vrienden of familie in het buitenland om Kerstmis te vieren? We zullen het niet rooskleuriger maken dan het is, want het kan nog eens vies tegenvallen. Naast dat het onwijs druk is op de luchthavens, ligt ook nog eens slecht weer op de loer. De wintermaanden gaan gepaard met guur weer waar vliegtuigen niet erg gelukkig van worden. En dat betekent trouble! Maar wees gerust: Vlucht-vertraagd.nl heeft jarenlange ervaring met vlucht vertragingen en annuleringen en weten je de beste tips te vertellen, want ook wij hebben het druk in december met het beste advies geven over jullie vluchtvertragingen en het claimen van de vergoeding die jullie verdienen. Lees je verder?

vliegen tijdens feestdagen Vlucht-vertraagd.nl

Kerstdeals!

Ja, daar doen we het allemaal voor, toch! Enkele tips op een rijtje om de goedkoopste vliegtickets te scoren tijdens de feestdagen.

1. Maak gebruik van prijsvergelijkers. Zij doen het werk voor je en je hebt overzichtelijk op een rij welke maatschappijen de goedkoopste vluchten aanbieden

2. Prijsvechters stunten met tickets in november en december waardoor je voor een prikkie naar het buitenland vlucht. Je moet het alleen wel aandurven om met Ryanair te vliegen...

3. In de laatste twee weken voor Kerst worden tickets duurder, dus boek deze week nog je vliegtickets om goedkoper uit te zijn!

sneeuw vliegtuig Vlucht-vertraagd.nl

Drukte ontlopen?

Wil je de drukte van de feestdagen enigszins ontlopen, vermijd dan de zaterdag voor Kerst. Voor een rustige vlucht in december kun je het beste op 17 december vliegen. Dat is gemiddeld gezien de minst drukke reisdag in december.

zonbestemming kerst Vlucht-vertraagd.nl

Op naar de zon

Kan je de winterse temperaturen in Nederland niet verdragen? Gelukkig kun je altijd naar een warmere locatie vliegen.

1. Marokko binnen 3 en een half uur naar een temperatuur van gemiddeld 19 graden

2. Lanzarote, vier uurtjes vliegen en je zit op de mooiste stranden van de Canarische Eilanden met 21 graden

3. Upcoming Tel Aviv: 4 en een half uur vliegen en ook rond de 19 graden

4. Wat dichterbij: Algarve, 2 en een half uur vliegen en een fijne temperatuur van 16 graden

5. Lekker genieten van 22 graden in Jordanië en je bent er in 5 uurtjes

hondenslee Vlucht-vertraagd.nl

Of juist het ultieme Kerstgevoel beleven

Wil je juist alles uit de wintertijd halen en het ultieme Kerstgevoel opzoeken? Warme chocolademelk, sneeuw, kerstmarkten… Ook daar kunnen we je mee helpen.

1. Deze kan niet ontbreken in het lijstje: Kerstshoppen in Londen

2. Reykjavik: hier is een heuse Christmas Village (wist je dat IJsland 13 kerstmannen heeft?)

3. Madrid, ook in Spanje zijn ze dol op Kerst op het Puerta del Dol staat énorme kunstkerstboom (twaalf verdiepingen hoog!)

4. Finland. Eén woord: SNEEUW! Oké en hondensleeritjes.

5. Tromsø, Noorwegen. Deze eilandstad gaat je het ultieme kerstgevoel geven aangezien het vlakbij de Noordpool zit. Laat je fantasie maar losgaan!

sneeuw roze lucht

Onze laatste tip

Natuurlijk kunnen we je niet op reis laten gaan zonder onze wijze woorden: wees op de hoogte van je passagiersrechten! Je reist tijdens een drukke periode waar vertragingen en annuleringen geen vreemd fenomeen zijn. Je kunt altijd gratis en vrijblijvend je vlucht bij ons checken en wij voorzien je van een eerste advies!

➜ Check direct je vlucht