Vlucht vertraagd krijg ik geld terug van de luchtvaartmaatschappij

Survivaltip - wanneer moet je je vliegtickets boeken?

woensdag 25 juli 2018

Veel reizigers weten dat wanneer je op zoek gaat naar vliegtickets de timing leidend is. Maar wanneer is het de goede tijd om vliegtickets te bestellen? De prijzen voor vluchten kunnen in een korte tijd dramatisch omhoog schieten, waardoor veel reizigers hun vlucht vroeg boeken. Maar er is een nieuw onderzoek uitgekomen dat de perfecte periode aangeeft voor het boeken van vluchten.

Boek 70 dagen van tevoren voor de goedkoopste vluchten

Uit een onderzoek van cheapair.com is gebleken dat wanneer je 70 dagen van tevoren je vlucht boekt, je het goedkoopst uit bent. Check maar de uitkomsten in de infographic!

Hoewel het vreemd lijkt dat je geld kunt besparen door later een vlucht te boeken, kunnen luchtvaartmaatschappijen wel een beetje meer geld verdienen aan meer nerveuze reizigers die ver van tevoren boeken. Zo kun je een expert worden in het vinden van de goedkoopste vluchten! Maar deze cijfers zijn slechts gemiddelden, dus er is een kans dat je nog steeds geweldige last-minute deals kunt vinden (maar je speelt dan wel een beetje met vuur). Uit het onderzoek bleek ook dat de goedkoopste vluchten op een woensdag plaatsvinden, terwijl de duurste vluchten op zondag plaatsvinden. Allemaal goed om te weten!


Compensatie bij vluchtvertraging

Naast de tip om geld te besparen hebben we ook een tip om geld te verdienen, misschien wel voor een extra zakcentje voor je volgende vakantie? Je kunt namelijk een vergoeding van de airline ontvangen wanneer je vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is. En deze vergoeding kan oplopen tot €600,- per persoon (afhankelijk van de bestemming van je vlucht). Wil je meer weten? Of wil je direct je vlucht checken via onze gratis claim calculator (de check is vrijblijvend!)? Bekijk onze service!

➜ Check je vlucht