Reizen met kinderen: de leukste spelletjes om te spelen!

donderdag 19 juli 2018

Welkom terug bij de wekelijkse blog van Vlucht-vertraagd.nl over samen reizen met je kinderen. Deze week delen we leuke tips met je over welke spelletjes je kunt spelen op vakantie zodat je kinderen nooit verveeld kunnen raken. En sommige zullen vast wat herinneren terugbrengen van je eigen jeugd!

Reizen met kinderen: de leukste spelletjes om te spelen!

Spelletjes die overal gespeeld kunnen worden

Pim Pam Pet - een klassieker! Wie houdt er nu niet van een gezellig potje Pim Pam Pet! Voor als je het nooit gespeeld hebt: het iss vraag-antwoordspel waarbij je zoveel mogelijk kaartjes moet winnen door het snelst de vragen te beantwoorden en met de draaischijf geef je aan met welke letter het antwoord moet beginnen. Spannend en vermakelijk! Onder druk tijdsdruk worden natuurlijk de gekste antwoorden geroepen.

Ik zie, ik zie - wat jij niet ziet! Iedereen kent deze wel een dus een leuk spel om je kinderen bezig te houden tijdens het reizen. De regels zijn simpel: de een kiest een object in het zicht en benoemd alleen de eerste letter van het object wat de ander moet raden.

Alfabetspel - Dit is een educatief spel voor kleine kinderen. Om het spel te kunnen spelen moet er een categorie worden bedacht, bijvoorbeeld landen. Dan ga je om de beurt het alfabet af met het benoemen van landen die met de letter die jij krijgt bij je beurt. Bijvoorbeeld Alegria, België, Cuba en zo verder.

Spelletjes waarbij pen en papier nodig is

Galgje - speler 1 bedenkt een woord of een zin en tekent streepjes voor het aantal letters in het woord of in de zin. Iedereen raadt vervolgens een letter en voor ieder fout antwoord wordt de galg deel voor deel getekend. Dit houdt je kinderen lang genoeg zoet!

Boter, kaas en eieren - ook een een leuk spelletje om te spelen in het vliegtuig!

Zoek de 10 verschillen - je kunt van het internet honderden afbeeldingen printen om de 10 verschillen te vinden. Superleuk voor de kids!

Spelletjes die je moet aanschaffen

Uno - misschien niet het beste spel om de goede sfeer erin te houden, want met een potje pesten kan je je tegenspelers flink narren en dan moet je maar net een speler hebben die niet tegen z’n verlies kan..

Kwartet: tegenwoordig in tientallen edities te vinden. Zijn je kleintjes fan van Winnie de Poeh? Haal dan de editie met de vriendjes van het Honderd Bunderbos in huis. Kwartetten lijkt misschien een spel voor de kleinsten onder ons, maar zelfs wij hier kunnen nog genieten van een ouderwets potje kwartetten!

Genoeg leuke spellen om je kinderen bezig te houden tijdens het reizen of terwijl je met de familie wacht op de luchthaven totdat je vlucht vertrekt. Mochten jullie nu onverhoopt nog langer wachten totdat jullie vlucht vertrekt door vertraging, vergeet dan niet je claim in te dienen voor je vertraging! Check je vlucht gratis en vrijblijvend met onze claim calculator.

➜ Check je vlucht