Vlucht vertraagd? Zo krijg jij je geld terug!

woensdag 4 april 2018

Paspoort: check! Zonnebril: check! Vliegtuig.. nergens te bekennen.. Balen! Je vlucht is vertraagd.. Iedereen heeft vast wel eens te maken gehad met een vluchtvertraging. Eentje van een half uurtje, een uurtje, 3 uurtjes. Hoe langer de vertraging, hoe groter de frustratie, maar wij kunnen de frustratie iets verlichten door te vertellen dat je bij een vluchtvertraging geld terug kan krijgen van de luchtvaartmaatschappij! Maakt dat het wachten waard? Dat waarschijnlijk niet, maar dat maakt het wel een stukje dragelijker. Wij vertellen je hoe jij compensatie kan krijgen van de airline wanneer je vlucht is vertraagd.

Je landt met een vertraging van drie uur of meer

Je mag na het lange wachten dan eindelijk het vliegtuig instappen en je vertrekt naar je bestemming. Mooi, het avontuur kan eindelijk beginnen. Ondanks dat je lang hebt moeten wachten, staat er een mooi voordeeltje op je te wachten. Maar juich niet te vroeg. Het is belangrijk dat je drie uur vertraagd bent in aankomst en niet in vertrek. Het vliegtuig kan namelijk nog tijd inhalen tijdens de vlucht. Het kan dus zijn dat je wel met een vertraging van drie uur bent vertrokken, maar met minder dan 3 uur vertraging aankomt op je bestemming.

Je vlucht vertraagd door overmacht?

Er zijn gevallen waar de luchtvaartmaatschappij zich kan beroepen op overmacht waardoor ze hun vertraagde reizigers niet hoeven te compenseren. Deze situaties van overmacht worden in de wetgeving buitengewone omstandigheden genoemd. Onder deze omstandigheden vallen de volgende situaties:

  • Extreme weersomstandigheden;

  • Staking van het luchthavenpersoneel;

  • Een medische noodlanding;

  • Geweldsincidenten aan boord;

  • Terreur

Voor de hele lijst aan buitengewone omstandigheden en de uitleg en uitzonderingen hiervan kun je hier terecht. Kort gezegd zijn buitengewone omstandigheden situaties waar de luchtvaartmaatschappij geen invloed over heeft en dus geen compensatie hoeft te keren als hierdoor je vlucht vertraagd is.

De hoogte van de compensatie

Allemaal leuk en aardig, al die regeltjes, maar over hoeveel geld hebben we het nu eigenlijk? Let’s talk money. De hoogte van de compensatie is vastgelegd in de Europese wetgeving en staat los van de ticketprijs of de duur van je vertraging. Hoeveel geld je terug kan krijgen van de maatschappij hangt namelijk samen met de lengte van de vlucht in kilometers:

  • Vloog je tot 1500 km dan heb je recht op €250,- per persoon;

  • Was de vlucht tussen 1500 en  3500 km dan krijg je €400,- per persoon;

  • Vluchten boven de 3500 km geven recht op €600,- per persoon

Vertrok je vanaf Schiphol naar laten we zeggen naar Barcelona, wat om precies te zijn 1200,61 km is, dan heb je recht op een teruggave van €250,- per persoon. Weet je niet hoeveel kilometer je vertraagde vlucht was -wat wij niet héél gek vinden- check dan vrijblijvend op hoeveel compensatie je recht hebt via onze vlucht calculator.

Dien je claim in bij Vlucht-vertraagd.nl

Het mooie van de nadelige situatie van een vluchtvertraging is dat Vlucht-vertraagd.nl ál het werk voor je uit handen kan nemen, met slechts een klik op de knop. Oké, dat lieg ik! We hebben alleen je vluchtnummer en vluchtdatum nodig om van start te kunnen. Nadat je officieel je claim bij ons hebt ingediend, gaan wij direct voor je aan de slag en nemen wij contact voor je op met de luchtvaartmaatschappij. Een kwestie van een volmacht ondertekenen en je kunt achterover leunen. We werken op basis van no cure no pay, dit houdt in dat we een honorarium van 25% van je compensatiebedrag inhouden voor onze service.

Genoeg gepraat.. Dien snel je claim in en laat ons je geld halen.