Top 8 drukste luchthavens van Europa4

Top-8 drukste luchthavens van Europa

woensdag 14 maart 2018

Reizen per vliegtuig is de afgelopen jaren explosief gestegen. Dankzij goedkopere vliegtickets en regelmatige vluchten is er een vloedgolf van passagiers die door heel Europa reizen. Maar die toenemende verkeer aan vakantiegangers is niet gelijkmatig verspreid over het continent. Heb je je ooit afgevraagd welke luchthavens in Europa het drukst zijn? Dan is dit de lijst waar je op hebt gewacht! Vlucht-vertraagd.nl heeft namelijk de top-8 drukste Europese luchthavens van 2018 voor je op een rij gezet.

Nummer 8 - London Gatwick Airport (LGW - Verenigd Koninkrijk)

We trappen de lijst af met onze nummer 8 en dat is Gatwick Airport! Dit vliegveld, geopend in 1920 en met commerciële vluchten sinds 1933, is uitgegroeid tot een van de drukste luchthavens ter wereld. Met gebruik van een enkele landingsbaan was Gatwick tot 2017 de drukste luchthaven ter wereld!

Totaal aantal passagiers (2017): 45.554.038

Belangrijkste luchtvaartmaatschappij: easyJet

Dichtsbijzijndste hotel: Hilton London Gatwick

Leuk feitje over de stad: De beroemde klokkentoren in Londen heet helemaal niet Big Ben. Zijn echte naam is gewoon The Clock Tower, maar de bel heet Big Ben.

Nummer 7 - Barcelona El Prat Airport (BCN - Spanje)

De nummer 7 in de lijst wordt geclaimd door Barcelona El-Prat Airport. Ook bekend als Barcelona Airport, opende de luchthaven van El Prat in 1918. Gelegen op slechts 12 km van het centrum van Barcelona, is dit vliegveld uitgegroeid tot een van de meest populaire vluchtbestemmingen voor passagiers in Europa en daarbuiten.

Totaal aantal passagiers (2017): 47.284.500

Belangrijkste luchtvaartmaatschappij: Vueling

Dichtsbijzijndste hotel: Air rooms Barcelona Airport van Premium Traveller

Leuk feitje over de stad: Het bouwen van de Sagrada Familia in Barcelona duurde meer dan 200 jaar! Dit is overduidelijk langer dan het bouwen van de grote piramides wat “maar” 20 jaar duurde.

Nummer 6 - Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport (MAD - Spanje)

De nummer-6 plek wordt in stand gehouden door Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport. Ook wel bekend als de luchthaven van Madrid. De naam van de luchthaven is afgeleid van het district Barajas en dient als een belangrijke toegangspoort tot het Iberisch schiereiland van de rest van de wereld.

Totaal aantal passagiers (2017): 53.402.506

Belangrijkste luchtvaartmaatschappij: Iberia

Dichtsbijzijndste hotel: Hotel Barajas Plaza

Leuk feitje over de stad: Madrid ligt 650 meter boven zeeniveau en is daardoor de hoogst liggende hoofdstad in Europa.

Nummer 5 - Istanbul Atatürk Airport (IST - Turkije)

Op nummer 5 staat Istanbul Atatürk Airport. De luchthaven van Istanbul, die in 1924 is geopend, ligt aan de Europese kant van de stad en is de grootste luchthaven van Turkije.

Totaal aantal passagiers (2017): 63.727.448

Belangrijkste luchtvaartmaatschappij: Turkish Airlines

Dichtsbijzijndste hotel: TAV Airport Hotel

Leuk feitje over de stad: Ken je de roman (en sinds kort de verfilming) van ‘Murder on the Orient Express’? Britse auteur Agatha Christie schreef dit boek terwijl ze reisde op de Orient Express die van Parijs naar Constantinopel (Istanbul) reist.

Nummer 4 - Frankfurt Airport (FRA - Duitsland)

De luchthaven waar Vlucht-vertraagd.nl collega’s veel gespot worden is die van Frankfurt Airport! De stad waar ons Duitse kantoor is gevestigd heeft een van de drukste luchthavens van Duitsland. Sinds 2017 wordt er vanuit Frankfurt naar meer dan 300 bestemmingen wereldwijd gevlogen.

Totaal aantal passagiers (2017): 64.500.386

Belangrijkste luchtvaartmaatschappij: Lufthansa

Dichtsbijzijndste hotel: IntercityHotel Frankfurt Airport

Leuk feitje over de stad: Door de bombarderingen in 1944 zijn bijna alle dierentuinen in Frankfurt vernietigd, waardoor er een heleboel dieren zijn ontsnapt en over de straten van Frankfurt renden!

Top 8 drukste luchthavens van Europa

Nummer 3 - Amsterdam Schiphol Airport (AMS - Nederland)

Onze grootste luchthaven heeft de top-3 behaald en dat is niet zo heel erg gek aangezien Schiphol jaarlijks nog stevig doorgroeit! Wat resulteert in flinke rijen en drukte op de luchthaven in de zomermaanden.

Totaal aantal passagiers (2017): 68.515.425

Belangrijkste luchtvaartmaatschappij: KLM

Dichtsbijzijndste hotel: Mercure Hotel Schiphol Terminal

Leuk feitje over de stad: Een leuk feitje over Amsterdam wat Nederlanders nog niet weten? Amsterdam heeft nog meer grachten dan Venetië! Wist je die al? Oké, nog eentje dan: Amsterdam is ‘s werelds grootste bacon leverancier ter WERELD.

Nummer 2 - Paris-Charles de Gaulle Airport (CDG - Frankrijk)

De luchthaven van Parijs is de op een na drukste luchthaven van Europa! De luchthaven is vernoemd naar de leider van het Franse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Totaal aantal passagiers (2017): 69.471.442

Belangrijkste luchtvaartmaatschappij: Air France

Dichtsbijzijndste hotel: Hotel ibis Paris CDG Airport

Leuk feitje over de stad: Je hebt ongeveer 60 ton verf nodig om de hele Eiffeltoren in Parijs te schilderen. Dat gewicht staat ongeveer gelijk aan 100 olifanten bij elkaar!

EN DAN EINDELIJK..

Top 8 drukste luchthavens van Europa

Nummer 1 - London Heathrow Airport ( LHR - Verenigd Koninkrijk)

Op nummer 1 in de lijst en daarmee de drukte luchthaven van heel Europa (mag deze überhaupt wel in de lijst.. Brexit?). Maar dit is zelfs een van de drukste vliegvelden van de wereld!

Totaal aantal passagiers (2017): 77.989.371

Belangrijkste luchtvaartmaatschappij: British Airways

Dichtsbijzijndste hotel: Renaissance London Heathrow Hotel

Leuk feitje over de stad: Londen is de enige stad waar drie keer de Olympische spelen zijn gehouden (1908, 1948 en 2012).

Hoe groot en druk de luchthavens ook zijn, het  is onmogelijk om alle passagiers van A naar B te vliegen zonder dat er vluchten vertraagd raken. Is je vlucht een keer vertraagd geweest op een van de luchthavens in ons top-8 lijstje? It’s your lucky day! Je kan wellicht geld terugkrijgen van de luchtvaartmaatschappij! Dien je claim in bij Vlucht-vertraagd.nl en wij nemen al het werk voor je uit handen.