Lightning 801866 960 720

Vertraging door weer: misschien toch meer gaande?

vrijdag 22 december 2017

De most wonderful time of the year is weer aangebroken: Kerstmis! Of je nu naar je familie in het buitenland vliegt of een lekkere vakantie tijdens de feestdagen hebt gepland, de gevaren van slecht weer liggen jammer genoeg op de loer en dat kan je start van je vakantie flink verpesten! Helaas dit jaar geen witte kerst, maar dat is natuurlijk wel voordelig voor het vliegverkeer! Want niets is vervelender dan wachten op de luchthaven in een onzekere situatie.

Misschien tóch kans op compensatie

Is je vlucht vertraagd of geannuleerd vanwege weersomstandigheden, maar je ziet geen vuiltje aan de lucht? Dan kan het zijn dat luchtvaartmaatschappijen je afschepen met een onterechte reden. Natuurlijk zijn we allemaal geen Piet Paulusma’s en kan er natuurlijk wel onweer in de lucht hangen, maar het is heel simpel voor luchtvaartmaatschappijen om de reden van vertraging/annulering op slechte weersomstandigheden want ja, probeer dat als passagier maar eens te ontkrachten. Ben je er nu niet helemaal van overtuigd dat je vlucht verstoord is door het weer dan kunnen wij heel makkelijk verder onderzoek doen naar je vlucht.

Overduidelijke weersomstandigheden, maar wellicht is er meer aan de hand

Slecht weer als mist en sneeuw zijn overduidelijke redenen voor vertraging. Maar dat weerhoudt luchtvaartmaatschappijen er niet van om hier misbruik van te maken. Het toestel kan net zo goed niet hebben kunnen vertrekken vanwege een technisch probleem, wat juist wel recht op compensatie geeft.

Natuurlijk kunnen we niet garanderen dat de airline altijd smoesjes gebruikt, maar twijfel je over je afwijzing, dan kunnen wij het altijd het voor je checken en misschien behalen wij wel succes met je claim!