Berry 1867135 960 720

Drie dingen die je kunt verwachten op luchthavens deze Kerst

dinsdag 20 december 2016

De kerstdagen komen dichterbij en passagiers van over de hele wereld reizen om bij hun familie en vrienden te kunnen zijn. De kerstdrukte op luchthavens gaan hand in hand met vluchtvertragingen en niks is frustrerender dan je kerstvakantie te moeten beginnen met een vertraging.

Vlieg je tijdens de feestdagen naar je familie of naar een lekkere zonnige bestemming? Let dan op de volgende belemmeringen waar je mee te maken kan krijgen dit jaar.

1. Stakingen, stakingen en nog meer stakingen

Deze zomer kregen passagiers te maken met miljoenen minuten vertraging. Europa werd getroffen door heel wat stakingen door de vakbonden. En dat geldt helaas ook voor deze winter, met alleen één verschil. Het is niet het personeel dat staakt, maar de rendieren!

De Rendier Unie (DRU), werkzaam bij Kerstman Logistiek, heeft haar leden opgetrommeld om in actie te komen tegen de huidige arbeidsomstandigheden. Rendieren gebruiken de landingsbanen door het hele land tijdens de feestdagen om actie te voeren. En als onderdeel van de actie zullen de start- en landingsbanden geblokkeerd worden. Een zet die naar verwachting de nodige vertragingen en annuleringen zal veroorzaken.

De nationale uitvoerende macht Rudolf zei tegen Vlucht-Vertraagd.nl: “We zijn gedwongen om actie te ondernemen. Onze leden worden gedwongen om 24-uursdiensten te werken met weinig tot geen rustperiode.” Kerstman Logistiek was niet onmiddellijk beschikbaar voor commentaar, maar bronnen zeggen dat ze er hard aan werken om de zaak voor Kerstmis op te lossen.

2. Onzichtbaar luchthavenpersoneel

Tijdens het hoogseizoen maken airlines en airports gebruik van een onbekende kracht om hun personeel door de drukste tijd van het jaar te helpen. Er wordt vergelijkbare technologie gebruikt als op Zweinstein waarbij het personeel zichzelf onzichtbaar kan maken. Dit is vooral handig voor luchtvaartmaatschappijen als er een grote vertraging of annulering is. Wanneer er een woedende menigte van passagiers naar de informatiebalie marcheert, verdwijnt het personeel simpelweg uit het zicht.

3. Blije en relaxte passagiers

Voor sommigen is reizen een stressvolle ervaring, maar niet tijdens Kerst! Tijdens de drukste periode van het jaar lopen de luchthavens vol met blije en relaxte passagiers. Ondanks dat de vakantieperiode wordt geassocieerd met stress, staan luchthavens bekend om hun collectieve zen tijdens de feestvreugde. Geen enkel kind zal een traan laten noch zal een boze volwassene zijn opgestapelde frustraties uiten tegen een personeelslid van een airline. Er zullen geen lange rijen zijn en iedere passagier zal op tijd arriveren op zijn bestemming.

Meer lezen? Check onze blog voor het laatste vluchtnieuws of volg ons op social media!