Beach

Flinke boete als je een plek bezet houdt met je handdoek

vrijdag 12 augustus 2016

Flinke boete als je een plek bezet houdt met je handdoek

Toeristen die een handdoek neerleggen om daarmee een plek te ‘reserveren’ op het strand, kunnen vanaf nu beboet worden. De Italiaanse kustwacht wil met de operatie ‘Safe Sea’ toeristen die voor 8:30 uur s’ ochtends parasols, handdoeken of strandbedjes op het strand plaatsen aanpakken.

200 euro boete

De boete bedraagt maar liefst 200 euro. Maar volgens de autoriteiten hebben ze het niet alleen op toeristen gemunt, er zijn ook oplichters actief die tegen een vergoeding graag een plek reserveren voor strandgangers.

In beslag genomen strandspullen

Afgelopen zaterdag werden in Livorno, Italië, 37 strandstoelen en 30 parasols, handdoeken en zelfs badkleding in beslag genomen. Dit meldt de Italiaanse krant La Repubblia. De strandpolitie zal actief zijn van ‘Toscane tot Sardinië en van Campanië tot Calabrië’, aldus de krant.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de autoriteit in actie moeten komen tegen de strandliefhebbers. Een paar jaar geleden werden zes toeristen in Ligurië beboet nadat zij om zes uur ’s ochtends hun handdoeken uitrolden op het strand. Dat kostte de 60-plussers in totaal duizend euro.