Sunset 484501 960 720

De maand van: Suriname - de gebruiken en gewoontes

donderdag 23 juni 2016

In de maand juni maken we kennis met het zonnige Suriname. Er is zoveel te vertellen over dit land! Ontwaken in de jungle, dolfijnen spotten in de Surinamerivier en genieten van de heerlijke Surinaamse keuken. Suriname heeft alles wat een vakantieganger maar kan wensen! Dit keer delen we de gebruiken en gewoontes van dit land die handig zijn om te weten wanneer je Suriname bezoekt.

De maand van: Suriname - de gebruiken en gewoontes

Op bezoek

Surinamers gaan graag netjes gekleed als zij bij iemand op bezoek gaan of een speciale gelegenheid hebben. En kom je bij iemand thuis? Dan moet je je schoenen uittrekken bij de deur. Dit is wel zo beleefd tegenover de gastvrouw of gastheer. En wees niet te nieuwsgierig! Dat kan ook onbeleefd overkomen. Word je iets te eten of te drinken aangeboden? In Suriname is het onbeleefd om te weigeren. Tenzij je een goede reden hebt! Bijvoorbeeld dat je al wat gegeten hebt en dat je nog vol zit.

Cadeautjes niet uitpakken

Wanneer we in Nederland een cadeautje ontvangen, pakken we deze gelijk uit. Dit is zowel leuk voor de gever al de ontvanger. In Suriname is het niet netjes om je cadeau gelijk te openen. Deze dien je ingepakt weg te leggen en open je pas wanneer de gever is vertrokken. Dus voor de nieuwsgierigen onder ons kan dit nog een hele uitdaging zijn..

Relax

In het westen draait alles om tijd, alles moet gehaast en zo snel mogelijk worden gedaan. In Suriname juist het tegenovergestelde. Relax! Alles op zijn tijd op en op je gemak. No span, een veelgehoorde term in Suriname betekent rustig aan, geen zorgen. En daar leven de Surinamers ook naar. Dus ga je op vakantie naar Suriname, dan kom je geheel ontspannen en relaxed terug!

Binnenkort naar Suriname? Lees onze artikelen over de bezienswaardigheden, reizen in en naar Suriname en de Surinaamse keuken!