Thailand 1126051 960 720

Aangetast Thais eiland gesloten voor onbepaalde tijd

maandag 23 mei 2016

Het Thaise eiland Koh Tachai is voor onbepaalde tijd verboden terrein voor toeristen. Het eiland is zo erg aangetast door het toerisme dat volgens de autoriteiten lange tijd nodig is om schade te herstellen.

Normaal gesproken gaat het eiland ieder jaar van mei tot en met oktober dicht voor toeristen. Het is dan regenseizoen en het eiland kan dan bijkomen van de schade die door de toeristen is toegebracht. De toeristen laten veel afval achter, duikers en snorkellaars veroorzaken veel overlast voor het zeeleven en alle bootjes die aanmeren, vervuilen de boel. Inmiddels is het eiland zo erg aangetast dat gevreesd wordt voor permanente schade. Koh Tachai blijft daarom na het regenseizoen voor onbepaalde tijd gesloten.

Koh Tachai kan dagelijks ongeveer 70 bezoekers aan, maar soms zijn dat er wel 1.000 per weekend. Het eiland, dat ook wel de Malediven van Thailand wordt genoemd, stond eerst bekend als een onbewoond eilandje met ongerepte natuur en schitterende zeestranden.