Rome01

De maand van: Italië - bezienswaardigheden

donderdag 7 april 2016

In de nieuwe rubriek ‘De maand van’ lichten we iedere maand een vakantieland uit. Wat zijn de trekpleisters, hoe is de lokale cultuur, waarom moet je absoluut naar dit land deze zomer? Wij stellen handige lijstjes op en geven onmisbare tips.

We trappen deze nieuwe serie af met het geliefde Italië! Wie dit prachtige land bezoekt zal onmiddellijk verliefd worden. Italië heeft dan ook veel te bieden: rijke geschiedenis, prachtige kunst, levendige cultuur, mooie kustlijnen, heerlijk eten en ga zo maar door. Vandaag richten we ons specifiek op een aantal minder bekende bezienswaardigheden. Want buiten alle zeer bekende bezienswaardigheden zoals de Trevi-fontein en de toren van Pisa, heeft Italië nog veel meer moois te bieden!

Ponte Vecchio

Misschien niet heel origineel want immers bij de meeste toeristen wel bekend, maar toch: deze prachtige brug is absoluut het vermelden waard. De middeleeuwse brug is gelegen over de rivier Arno in Florence. Op de brug zijn tal van winkeltjes en schattige restaurantjes te vinden, ontzettend knus! Op de brug zit overigens een extra gang die zich een niveau hoger bevindt, hier kon vroeger de adel zonder zich met het ‘normale volk’ te mengen de oversteek maken.

Lecce; de Florence van de Barok

Deze prachtige stad staat bij de Italianen bekend als het Florence van het zuiden en ligt in de hak van de laars. Lecce is de stad van de vele palazzi en kerken uit de zestien-eeuwse baroktijd. Het prachtige amfitheater midden in de stad is één van de belangrijkste monumenten van Lecce.

Fantastisch havenstadje

Otranto wordt ook wel ‘Borghi più belli d'Italia’ genoemd, oftewel: ‘Eén van de mooiste dorpen in Italië’. Dit havenstadje ligt aan de Ionische Zee in het oosten van Italië. Otranto staat bekend om de zeer bijzondere 12e eeuwse mozaïekvloer in de Romaanse kathedraal. Italiaanse schrijver en journalist Roberto Cotroneo omschrijft de stad als eentje waar ‘de tijd heeft stilgestaan en het heden en verleden samensmelten’.

De Cascata delle Marmore

In het zuiden van de streek Umbrië is de grootste waterval van Italië te bewonderen, de Cascata delle Marmore. Umbrië wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd en ligt midden in het land. Het landschap is rustgevend en heeft vele natuurlijke bronnen. De hoofdstad van Umbrië, Perugia, ligt op een heuvel en beschikt over vele monumenten en kunstwerken. De stad is middeleeuws en terracotta gekleurd.

'Vedi Napoli e poi muori!'

‘Eerst Napels zien, dan sterven’, is de vertaling van de uitspraak 'Vedi Napoli e poi muori!' Napels heeft veel fraaie bezienswaardigheden, waaronder het middeleeuwse Castel Nuovo en het statige Palazzo Reale. Absoluut de moeite waard!

We hopen dat deze tips alvast voor wat inspiratie zorgen. Volgende week lees je deel twee van onze serie over Italië, over de luchtvaart!