Coffee1

Dol op koffie? Hier vind je de lekkerste!

woensdag 17 februari 2016

Gemiddeld drinken wij Nederlanders zo’n acht kilo (!) koffie per persoon per jaar. Nederland staat daarmee op de vijfde plaats in Europa. We gaan ook maar al te graag naar een lekkere koffietent en zeker ook in het buitenland. Maar waar drink je nou echt de lekkerste koffie? Wij maakten een lijstje met echte aanraders in drie steden.

BARCELONA - SPANJE

Satan’s Coffee Corner:

Een beetje een aparte naam, maar wel een leuke tent: bij Satan’s Coffee Corner hoef je niet eens van je fiets of scooter af te stappen voor een kopje koffie. Het zit aan de straat waardoor je gemakkelijk door het raampje kunt bestellen, ideaal voor een coffee-to-go dus! Voor een kopje koffie betaal je hier 2 euro.

Flax & Kale:

Dit hippe tentje ligt midden in het centrum van de stad en is niet alleen geschikt voor een kopje koffie, je kunt er ook heerlijk brunchen of dineren voor een schappelijke prijs. Ga je toch liever voor een koffie? Dan betaal je 1,50 euro.

Cosmo:

De koffie van Cosmo is spotgoedkoop: voor een kopje betaal je slechts 1,10 euro. Het barretje ligt direct naast de Universiteit van Barcelona, dus voor studenten de ideale spot om even te relaxen tussen het studeren door.

NEW YORK – AMERIKA

Petite Shell:

Zodra je Petite Shell binnenloopt, word je bedwelmd door de heerlijke geur van koffie en croissants. Ook ijskoffies zijn hier een echte aanrader, lekker voor op een hete zomerdag. Voor een normale koffie betaal je hier zo rond de 2 dollar.

Café Grumpy:

De naam past niet echt bij de smaak van de koffie, wij worden namelijk helemaal niet grumpy van deze koffie! Het tentje is knus van binnen en de koffie smaakt heerlijk. Voor een normale koffie betaal je 2,75 dollar. Aanrader!

Stumptown Coffee:

‘You may have 99 problems, but a cup of coffee ain’t one’, is de slogan van Stumptown Coffee en daar zijn wij het zeker mee eens. In 2006 won Stumptown Coffee zelfs de prijs voor beste koffiebrander van het koffietijdschrift Roast Magazine. Gek op de koffie van Stumptown Coffee? Dat komt mooi uit, want ze hebben ook een eigen webshop! Een normale koffie kost hier 2,33 dollar.

AMSTERDAM – NEDERLAND

Anne & Max:

Bij dit gezellige tentje in Amsterdam kun je niet alleen goed terecht voor een smaakvolle koffie, maar ook voor brunches, lunches en high tea’s. Er is genoeg keus! De scones zijn bijvoorbeeld heerlijk bij je kopje koffie of cappuccino. Je vindt Anne & Max in de Pijp en in Amsterdam-Zuid en je betaalt voor een normale koffie 2 euro.

Berry:

Hier heb je het echte huiskamergevoel inclusief lekkere koffie, comfortabele zitplekken en huisgemaakte cake. De meeste producten zijn biologisch en fairtrade. De koffie kost hier 2,25 euro en je vindt Berry in Amsterdam-West.

The Breakfast Club:

Een absolute aanrader! All day coffee and breakfast, wie wil dat nou niet? Dit schattige tentje zit tegenover de foodhallen in Amsterdam-West en heeft voor ieder wat wils: pannenkoeken, eieren, broodjes, verrukkelijke cake en nog veel meer. Je betaalt hier voor een normale koffie 2,20 euro. Binnenkort wordt er een tweede vestiging geopend aan het Haarlemmerplein.

We zijn benieuwd waar jij jouw lekkerste koffie haalt!